grasnal Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 Nieopatrznie zrobilem logout z zaznaczona opcja "zapis biezacych ustawien" bo ojciec przylazl i chcial po necie pobuszowac. Mialem odpalone kilka okien Nautilusa, Opere, Kdadu, BPM i swiezo zainstalowane gDesklets. Po ponownym zalogowaniu sie na moje konto dlugi czas czas czekalem az sie to zaladuje i efekt byl taki ze przywrocil jedynie Kadu i Opere oraz wycial z pulpitu ikony i tapete (przestal tez reagowac RBM na pulpicie). Odpalilem "monitor systemu" - zakladka procesy, no i co ja widze? Nautilus. To ja go "zakoncz proces", a on nic. No to zabic dziada i zdechl... Po czym pojawil sie ponwnie, wyswietlil okno z zawartoscia i pulpit wrocil do normy. Zamykam go, a on dalej jako proces sie po liscie paleta. Kolejne morderstwo nic nie dalo, dalej jest. Zrobilem reboot no i znowu cyrk z pulpitem sie zaczal. I tak cały czas - petla (?). Macie moze jakis pomysl co z tym dalej poczac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 Ubijałeś go kill -9 ? Nie używam gnome, ale przecież wystarczy dowiedzieć się, który plik odpowiada za podnoszenie aplikacji "zapamiętanych". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 No wlasnie nie bardzo wiem czego mam uzyc jako slowa klucza do tego zagadnienia. Kill -9 nie rozwiazalo problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 "Jak używasz Gnome, to skorzystać z menadżera sesji w preferencjach/zaawansowane. Poprostu wywalasz to co Ci sie ładuje bez potrzeby." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 No niestety nie pomoglo, po restarcie wpisy pojawiaja sie ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 No niestety nie pomoglo, po restarcie wpisy pojawiaja sie ponownie. Uruchom sobie ten program gnome-session-properties I wyłacz zapis bieżącej sesji Pozdrawiam Tomasz Ochnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 ati, powtorzyles dokaldnie to samo co poradzil mi patpi... Dalem sobie spokoj z naprawianiem tego, stworzylem nowego uzyszkodnika. Nie mam dzisiaj juz sily z tym walczyc. Ale jesli ktos mial by opmysl jak naprawic ten problem to bede wdzieczny za sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi