Andr7ej Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 Mam pewien mały problem. Otóż Posiadam w trayu ikonkę, a raczej kwadrat autoryzacji. Chciałbym bardzo się go pozbyć z następujących przyczyn: 1. nie robi on praktycznie nic ale wydaje Mi się, że mial sprawić to, że nie trzeba będzie wpisywać hasła roota przy uruchamianiu takich rzeczy jak Synaptic. Może ma robić co innego i robi, ale jak tego nie zauważam znaczy że nie potrzebuję ww. kwadratu, 2. zajmuje niepotrzebnie miejsce w trayu, 3. nie jest zbyt piękny, zwłaszcza przy przezroczystym pasku. W internecie nie znalazłem nic na ten temat co by Mi mogło pomóc. Dużo osób chce się tego "czegoś" pozbyć, ale nie znalazłem nikogo komu się udało. Może żle szukam. Zamiast tego odnalazłem notkę źe to coś związane jest z pam-em. Oczywiście pam-a nie mogę usunąć, a żaden z plug-inów zainstalowanych u mnie nie ma nic wspólnego z KDE i jego trayem. Mój system: FC4 dla i386 kernel 2.6.11-1.1369_FC4 (standardowy z płyty z dystrybucją) KDE 3.4.2-0.fc4.1 (aktualizowane, ale standardowa wersja też posiadała tą ikonę) pam 0.79-8 (standard) Chciałbym zaznaczyć że świetnie sobie radziłem bez tej ikony na Mandraku, Slackwarze, Debianie, Gentoo, Ubuntu, Progeny Debianie i PLD, więc nie jest ona chyba wybitnie niezbędna. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 Ikona ta faktycznie odpowiada tylko za autoryzację programów konfiguracyjnych, ale po wpisaniu hasła powinna zniknąć po jakieś pół minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 a przeszukałeś to forum, na 100% był taki temat poruszany nawet kilkukrotnie (między innymi mój) chodzi o to żeby znaleźć i zabić proces pam-cośtam dalej [edit] postarałem sie i znalazłem http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=32505 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Wrzesień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2005 postarałem sie i znalazłem http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=32505 Na dole jest link do rozwiązania problemu, ale po "przenosinach" forum nie działa, oto prawidłowy link. PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andr7ej Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Faktycznie zabicie pam-panel-icon pomogło, dziękuję i przepraszam za otworzenie zbędnego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi