Sloan Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 Chcę pozbyć się ikony śmietnika z biurka, a umieścić ją na panelu (to drugie wiem jak zrobić). Jak ją usunąć? Usuwanie katalogu .trash nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 A próbowałeś zaznaczyć ikone i wcisnąć delete ? U mnie zadziałało, w końcu ta ikona to tylko skrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloan Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 A próbowałeś zaznaczyć ikone i wcisnąć delete ? U mnie zadziałało, w końcu ta ikona to tylko skrót. Próbowałem. Niestety nic nie działa, nawet z poziomu roota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 ale nie próbujesz przypadkiem usunąć katalogu .trash ?? zobacz sobie ze na ~/Desktop/ masz tylko dowiązania wiec niby czemu miałoby sie nie dać ich usunąć? Pokaż jak to robisz to wiecej podziałamy. Wejdz w konsole i spróbuj przez rm (albo del, niepametam, siedze teraz na Win i robie miejsce na innego linuksa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloan Napisano Wrzesień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Chyba źle się wyraziłem. Zapomniałem dodać, że chodzi o Gnome. W katalogu ~/Desktop/ mam dowiązania ale tylko do ikon, które sam tam umieściłem. Nie ma dowiązań do: folderu domowego, kopmutera i śmietnika, czyli tych, które pojawiają się domyślnie po zainstalowaniu systemu. Może teraz jakieś rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Może to pomoże: http://www.przewodnik.ubuntu.pl/#showdesktopicons Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloan Napisano Wrzesień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Może to pomoże Dziękuję Raven. To właśnie pomogło. Problem rozwiązany. Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi