Skocz do zawartości

Internet W Dialogu

mechu

Rekomendowane odpowiedzi

Zalogowałem się którys raz z kolei i pojawiła się nadzieja.Włączyłem Mozillę i wpisałem adres.Zaczęła szukać,bo zawsze (_odrazu_ → od razu) ORT był komunikat o braku serwera,ale niestety po chwili dłuzszej znów pad.Teraz jeszcze fajniej,bo deaktywuje mi kartę jak włączam przeglądarkę.No takich cudów to jeszcze nie miałem.A idę lulu,dość rozkoszy :blink:

IP: 84.40.188.238

Maska : 255.255.255.000

Domyślna brama: 84.40.188.001

DNSy: pierwotny 217.30.137.149

wtórny 217.30.137.200

Oczywiście jest to przykład,ale wzór jest zachowany.

Nie wiem czy trzeba podawać coś w okienku hosts np.localdomain. Kombinowałem,ale to też nic nie daje.Jak wcześniej pisałem w Knoppixie wpisuje adresy i smiga w moment.

Przy startowaniu Fedory pokazujeze sieć dźwięk itd przebiegło pomyślnie.Nie wiem co jeszcze sprawdzić?Może trzeba uruchomić jakąś usługę w setupie?Zapora jest uruchomiona,ale ona chyba nie ma wpływu na łączenie się z netem.

Wlasnie jestem w Fedorze i sukces,ale polowiczny bo polaczenie jest ciagle deaktywowane i musze co chwile aktywowac.Co moze byc przyczyna samoistnej deaktywacji?

A mam dosc,poczekam,az dopracuja ten system,jak na razie to za duzo klopotow z nim.Jak nie urok to sraczka z nim.Teraz mi nie wykrywa napedow cdrom i dvdr.Daje sobie spokoj nie na moje nerwy :).

Dziekuje bardzo za pomoc