mechu Napisano Wrzesień 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 Wywala unknown serwer onet,czyli pingi nie chodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Nie wiem Jutro zerknę na startup'a, może coś się wymyśli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mechu Napisano Wrzesień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Zalogowałem się którys raz z kolei i pojawiła się nadzieja.Włączyłem Mozillę i wpisałem adres.Zaczęła szukać,bo zawsze (_odrazu_ → od razu) ORT był komunikat o braku serwera,ale niestety po chwili dłuzszej znów pad.Teraz jeszcze fajniej,bo deaktywuje mi kartę jak włączam przeglądarkę.No takich cudów to jeszcze nie miałem.A idę lulu,dość rozkoszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 To wygląna na klasyczny przykład dublowania. Na pewno wpisałeś prawidłowe adresy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mechu Napisano Wrzesień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 IP: 84.40.188.238 Maska : 255.255.255.000 Domyślna brama: 84.40.188.001 DNSy: pierwotny 217.30.137.149 wtórny 217.30.137.200 Oczywiście jest to przykład,ale wzór jest zachowany. Nie wiem czy trzeba podawać coś w okienku hosts np.localdomain. Kombinowałem,ale to też nic nie daje.Jak wcześniej pisałem w Knoppixie wpisuje adresy i smiga w moment. Przy startowaniu Fedory pokazujeze sieć dźwięk itd przebiegło pomyślnie.Nie wiem co jeszcze sprawdzić?Może trzeba uruchomić jakąś usługę w setupie?Zapora jest uruchomiona,ale ona chyba nie ma wpływu na łączenie się z netem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Zobacz swojego startupa - na forum był już temat, które usługi można wyłączyć a które powinny zostać - porównaj. Jeśli nie w tym rzecz klej tu swoje regułki firewalla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mechu Napisano Wrzesień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Wlasnie jestem w Fedorze i sukces,ale polowiczny bo polaczenie jest ciagle deaktywowane i musze co chwile aktywowac.Co moze byc przyczyna samoistnej deaktywacji? A mam dosc,poczekam,az dopracuja ten system,jak na razie to za duzo klopotow z nim.Jak nie urok to sraczka z nim.Teraz mi nie wykrywa napedow cdrom i dvdr.Daje sobie spokoj nie na moje nerwy . Dziekuje bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi