pawelmaster_2004 Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Prosze o pomoc...W jaki sposób mam uruchomić internet na kompie z Fedora4 z USB modemem Sagem F@st 800? Prosze o dokładny opis... :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 <wali głową o ścianę> Skorzystaj z wyszukiwarki, było 234e45 razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Wrzesień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 Tutaj masz sterowniki do Sagema. Odpalasz konsolę, przechodziś do katalogu ze sterownikami i je rozpakowujesz, za pomocą tar -xjf eagle-usb-2.3.2.tar.bz2 następnie wchodzisz do katalogu: cd eagle-usb-2.3.2 wydajesz polecenie ./configure jeśli nie będziesz miał żadnych błędów wpisujesz make jeśli ta czynność zakończy się również bezblędnie, przelogowujesz się na root-a su - znów przechodzisz do katalogu ze sterownikami i wydajesz make install jeśli nie otrzymasz żadnych błędów wpisujesz eagleconfig i wybierasz rodzaj usługi, o ile pamiętam to jest to PL01, następnie wpisujesz swoje dane dostępowe i odpowiadasz na zadawane pytania. Następnie musisz dopisać do pliku /etc/resolv.conf serwery DNS (z uprawnieniami root-a) nameserver 194.204.152.34 nameserver 217.98.63.164 zapisujesz zmiany. Łączysz się za pomocę polecenia startadsl, a rozłączasz: stopadsl (jako root). P.S. O ile dobrze pamiętam będziesz potrzebował paczki kernel-devel, żeby sprawdzić czy ją masz wpisz rpm -qa | grep kernel-devel Mam nadzieję, że niczego nie ominąłem bo pisałem z pamięci. PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 Wszystko fajnie , robie tak jak jest opisane ale czemu pisze że nie ma takiej komendy eagleconfig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Październik 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2005 whereis eagleconfig poda Ci gdzie się znajduje lub wpisz su - (ważna jest kreska przy su) i dopiero wydaj eagleconfig (ważna jest kreska przy su) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturufo Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Mam problem bo zrobilem wszystko tak jak tu napisales ale w momencie kiedy uruchamiam eagleconfig i ustawiam tam wszystkie parametry czyli 17(polska) itp potem jest oczekiwanie na gotowosc modemu i tutaj mam error i koniec.Net nie dziala a ja sie zaraz wsciekne :/ POMOCY!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Październik 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 i tutaj mam error i koniec.Z czym związany jest ten błąd, na czym się wywala?? Czasami pomaga restart i dopiero eagleconfig. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cebos8 Napisano Październik 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 No dobra czyli ja zaszedlem dalej bo instalacja sie powiodla i nic poza tym :/ zmienilem plik reslov.conf i nadal nic co mam robic dalej. Z gory dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Październik 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2005 Wydałeś komendę startadsl ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi