Skocz do zawartości

Alez Mi Cisnienie Skoczylo :[

grasnal

Rekomendowane odpowiedzi

dostalem dzisiaj taka oto wiadomosc na gg:

5819754 :: 14:05:59 / S 14:05:54

Hej!

Nowa gra na www.michaljaros.pl/gra. Sprawdz i przekaz info znajomym,bo juz 25 września wielkie mistrzostwa!!

Pozdrowienia z 365 m;D

Kampania pieprzonych urzedasow pod krawatami wkroczyla i w nasze male grono, nic tylko sie na ksiezyc wystrzelic. Jeszcze troche to bede plakaty po zewnetrznej stronie okna w blokach rozkleiac. Jakis czas temu na wroclawskim rynku z kazdej strony czlowiek byl atakowany tym szajsem. W pamiec zapadl mi koles ktory, ile razy tamtedy przechodzilem, rzucal mi sie prawie pod nogi i prosil... nie, on nie prosil. On sie domagal poparcia dla Pajacow I Stokrotek. <zygi> tylko tyle jestem w stanie siebie wydobyc jesli idzie o polityke.

Dziś dowiedziałem się, iż w nagrodę za naszą obecność w Iraku, poparcie dla USA w każdej sprawie oraz dzięki częstym wizytom naszego cudnego prezydenta w Ameryce... Polska została usunięta z loterii wizowej. W przyszłym roku lecę do Stanów. Gdyby nie fakt, iż (oprócz studiów) mam już załatwioną pracę, miałbym przetentegowane (wiza studencka ogranicza możliwość podjęcia pracy). Ale co mają powiedzieć pozostali?

Rzygać mi się chce jak patrzę co się w tym kraju dzieje, wybaczcie słownictwo...

Może to zabrzmi trochę radykalnie, ale ja osobiście jestem za zniesieniem subwencji dla partii politycznych oraz zabraniem darmowego czasu emisji w TVP. To by znacznie ograniczyło kampanie wyborczą. Teraz to my podatnicy płacimy za kampanie giertycha, kaczora, tuska, czy andrzeja,

Niech jada, bedzie wiecej pracy dla tych ktorzy wyjechac nie moga... ;)

Jak wszyscy młodzi, wykształceni i przedsiębiorczy wyjadą to wcale nie będzie więcej pracy. Wręcz przeciwnie... Kto wtedy założy nowe firmy, które zatrudnią tych, co zostaną. I kto będzie dbał o rozwój tych firm, które już istnieją? Może moja babcia emerytka? Ojciec dyrektor? Albo obszarnik Lepper?

Mimo wszystko parę rzeczy można zmienić w tym kraju na lepsze:

1) zliberalizować polską gospodarkę,

- aby uczynić ją konkurencyjną na rynkach światowych, a zwłaszcza w ramach UE (bo to jedyny realny sposób pomnażania bogactwa narodowego)

- aby przynajmniej częściowo ograniczyć korupcję (mniej koncesji, mniej zawikłanych ustaw, mniej decyzji w rękach urzędników to mniej kombinacji i złodziejstwa)

- oraz aby unowocześnić kraj, przyciągając zagraniczne inwestycje (sami kapitału i know-how nie wyczarujemy i Lepper też nam tego nie wyciągnie z kapelusza)

2) usprawnić wymiar sprawiedliwości,

3) postawić na rozwój edukacji, bo to inwestycja, która się zawsze opłaca.

4) ograniczyć wpływ polityków i partii na gospodarkę i szeroko rozumiane życie społeczne, odchudzić Sejm, Senat, samorządy...

Trzeba tylko dać szansę ludziom, którzy chcą i potrafią to zrobić. A wybory to najlepsza po temu okazja.

Niech jada, bedzie wiecej pracy dla tych ktorzy wyjechac nie moga... ;)

Jak wszyscy młodzi, wykształceni i przedsiębiorczy wyjadą to wcale nie będzie więcej pracy. Wręcz przeciwnie... Kto wtedy założy nowe firmy, które zatrudnią tych, co zostaną. I kto będzie dbał o rozwój tych firm, które już istnieją? Może moja babcia emerytka? Ojciec dyrektor? Albo obszarnik Lepper?

Tez mi sie to nie usmiecha, ale przeciez sie z tego powodu nie powiesze. Po za tym jest w tym kraju troche mlodych, zdolnych ludzi ktorzy nie planuja emigracji za chlebem. Znam takich w opor :D. fraDiavolo wyluzuj bo cie wrzody w mlodym wieku wpieprza razem z butami :shock: :)

[edit]

Nie wiem co jest grane ale zaczalem dostawac spam/reklamy przez gg... :blink: Zamieszczam przyklad:

1496101 :: 12:10:42 / S 12:10:42

<-> Piekne Kobiety Na Pulpit i Komórkę <-> www.PiekneKobiety.COM <-> Modelki  <->  Aktorki <-> Piosenkarki <-> Playmates <-> ZAPRASZAMY <->

Zaczelo sie od tego syfu wyborczego, poaniej jakies bzdety o "dniu bez samochodu", a teraz to :angry: