mix Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 Witam! Logowalem sie do Fedory 4 za pomoca roota wszystko ladnie sobie na tym koncie ustawilem. Palaczenie z internetem itd.. ale mam pewien problem z kadu kadu podczas uruchamiania informuje mnie ze mam prawa roota i ze to szkodziu systemowi itd... W systemie mam dwa konta xxx i root jak moge przeniesc cale ustawinia z konta roota na konto xxx?? A moze inaczej jak z konta roota przejsc w konto xxx tak by miec skonfigurowane juz polaczenie z internetem, wszystko tak by wygldalo jak na koncie root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 Przenieś configa, stwórz w katalogu domowym folder kadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 ale mam pewien problem z kadu kadu podczas uruchamiania informuje mnie ze mam prawa roota i ze to szkodziu systemowi itd... i prawidlowo - nigdy sie nie powinno uzywac roota do codziennej pracy, chyba ze ktos jest windosowym kamikadze a co do samego przejscia, mozesz sprobowac (nie wiem czy zadziala) wszystkie pliki i katalogi z roota skopiowac do xxx, a nastepnie ustawic ownera i grupe xxx dla tych plikow/katalogow chown -R xxx:xxx /home/xxx/ ale nie daje gwarancji ze to bedzie bezbolesna przesiadka i ze sie powiedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mix Napisano Wrzesień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 ale mam pewien problem z kadu kadu podczas uruchamiania informuje mnie ze mam prawa roota i ze to szkodziu systemowi itd... i prawidlowo - nigdy sie nie powinno uzywac roota do codziennej pracy, chyba ze ktos jest windosowym kamikadze a co do samego przejscia, mozesz sprobowac (nie wiem czy zadziala) wszystkie pliki i katalogi z roota skopiowac do xxx, a nastepnie ustawic ownera i grupe xxx dla tych plikow/katalogow chown -R xxx:xxx /home/xxx/ ale nie daje gwarancji ze to bedzie bezbolesna przesiadka i ze sie powiedzie to moze lepiej zrobie jak zainstaluje ponownie sterowniki i kadu dla profilu xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 sterownikow ani kadu instalowac ponownie nie musisz, bo to zawsze sie instaluje spod roota. tylko korzysta sie z tego juz z konta zwyklego usera. normalnie odpal na xxx kadu, bez zadnego instalowania ponownego i powinno byc ok. a z tym kopiowaniem plikow to bardziej mi chodzilo o ustawienia typu wyglad kdeczy jakies specyficzne ustawienia programow, np kadu wlasnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi