szpila Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Witam Całkiem niedawno zainstalowałem FC4. Mam w związku z tym kilka pytań. W jaki sposób dostać się do partycji Windowsa (Fat32), Jak przeglądać udostępniane dane w sieci (dane są udostępniane na kompie z Win XP) Gdzie mogę znaleźć sterowniki do zintegrowanej karty muzycznej Realtek AC97' Czy jest w Fedora Core coś a'la Menedżer urządzeń abym mógł przejrzeć czy wszystkie sterowniki są zainstalowane Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na wyżej zadane pytania więc dlatego założyłem nowy temat. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 ad 1. podmontować partycje według tego posta ad 2. samba ad 3. fedorka sama ci nie wykryła karty ?? mam taką samą i wszystko działa bez rzadnych dodatkowych sterów ad 4. w gnomie jest takie coś aplikacje → narzędzia systemowe → przeglądarka sprzętu mam nadzieje że o to ci chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na wyżej zadane pytania więc dlatego założyłem nowy temat. Wybacz, ale gdzie szukałeś? Na www.mojekwiaty.pl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpila Napisano Wrzesień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 "ad 3. fedorka sama ci nie wykryła karty ?? mam taką samą i wszystko działa bez rzadnych dodatkowych sterów" niby karta jest zainstalowana ale nie działa, nie słychać żadnych dźwięków. ściągnąłem sobie stery do realteka ale k.... żęby to zainstalować to ja (_niewiem_ → nie wiem) ORT jakaś paranoja, w windzie nigdy nie miałem problemów z instalacją czegokolwiek naprawde wymiękkam gdzie szukałem?? na waszym forum, po wpisaniu słowa samba (_niema_ → nie ma) ORT żadnych konkretów. na szczęście skonfigurowanie sieci, udostępnianie plików itp poszło mi 10000 razy łatwiej niż ta jeee.... karta dźwiękowa. jak wszystkie stery w linuxach tak zajebi... się instaluje to ja (_niewiem_ → nie wiem) ORT dla kogo i poco jest ten system. tzn. wiem to jest system dla zapaleńców a nie dal zwykłych userów to jakaś hydrozagadka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 Zainstaluj sobie (jeśli nie masz zainstalowane) pakiety: alsa-driver alsa-lib alsa-oss alsa-utils Później w konsoli wydaj polecenie: alsaconf Konfigurator alsy powinien wykryć twoją kartę muzyczną i załadować dla niej odpowiedni moduł (doda go także do modprobe). Mam nadzieję, że twoja karta zostanie poprawnie wykryta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 jak wszystkie stery w linuxach tak zajebi... się instaluje to ja (_niewiem_ → nie wiem) ORT dla kogo i poco jest ten system. tzn. wiem to jest system dla zapaleńców a nie dal zwykłych userów Na pewno nie dla laikow, leniwcow i windosowych klikaczy (chociaz i tak juz zrobiono mase rzeczy zeby linux byl bardziej user-friendly). A co do karty, to czy jak chcesz odtworzyc jakis plik, np mp3 w xmms-ie to wyskakuje jakis komunikat ? czy po prostu piosenka gra i tylko dzwieku nie slychac ? bo jak tak to polecam zainteresowac sie bardziej konfiguracja alsy pod wzgledem urzadzenia (hw:0,0 hw:0,1). a mianowicie wejdz w opcje xmms, konfiguracja alsy i tam pozmieniaj "urzadzenia dzwiekowe" i zobacz czy na ktoryms bedzie gralo normalnie z dzwiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi