Angie Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 mam taki problem że win98 nie widzi mojego cd-romu ani nagrywarki dvd.Wszystko jest podłączone jak należy, bo pod dosem jest cd-rom dostępny(i pod fedorą też) a pod windowsem już nie ma. płyta główna: Asrock k8 upgrade chipset: NF3 procesor: sempron 2800+ (socket754) i mam jeszcze jedno pytanie: czy wie ktoś co to jest "PCI universal bus" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 A masz zainstalowane najnowsze Adaptec ASPI v4.71.2 naprzykład stąd http://www.cdrinfo.pl/download/1191035445 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angie Napisano Wrzesień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 A masz zainstalowane najnowsze Adaptec ASPI v4.71.2 naprzykład stąd http://www.cdrinfo.pl/download/1191035445 zainstalowałem Adaptec ASPI v4.71.2 ale to nic nie zmieniło.Dalej nie mam cd-rom'u pod win. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 a zworki z tyłu napedów jedna na master a druga na slave zalecane nagrywarka dvd na master Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 i mam jeszcze jedno pytanie: czy wie ktoś co to jest "PCI universal bus" ?? Uniwersalna szyna PCI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angie Napisano Wrzesień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 a zworki z tyłu napedów jedna na master a druga na slave zalecane nagrywarka dvd na master zworki są dobrze. oba napędy działają ,bo knoppixa też da się z płyty uruchomić, tylko gdzieś "po drodze" przy uruchamianiu windy te napędy (cd-romy) się "gubią''. paranoja :shock: :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 Przeczytaj to http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=6449 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angie Napisano Wrzesień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 Przeczytaj to http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=6449 niestety to nie pomoglo a na dodatek popsulo jeszcze bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Sprawdz czy win widzi je pojedynczo, moze to jakis problem z kompatybilnoscia. Jesli przelknie je po jednej sztuce to podepinj potem oba ale na osobnych szelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angie Napisano Wrzesień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 przeinstalowałem winde i cd-romy sie nagle pojawiły. czyli wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Ech, gdyby w związku z takim problemem trzeba by przeinstalowywać dowolnego GNU/Linuksa, to nikt nie powiedziałby że to OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoshi314 Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Ech, gdyby w związku z takim problemem trzeba by przeinstalowywać dowolnego GNU/Linuksa, to nikt nie powiedziałby że to OK. bez kitu chociaz jak cos nie dziala to na ogol robi sie rekompilacje kernela - niby reinstalacja linuksa (ale bez GNU/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Polemizowałbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2005 Ech, gdyby w związku z takim problemem trzeba by przeinstalowywać dowolnego GNU/Linuksa, to nikt nie powiedziałby że to OK. chociaz jak cos nie dziala to na ogol robi sie rekompilacje kernela - niby reinstalacja linuksa (ale bez GNU/ ) Polemizowałbym. /ot/ Heh, yoshi314 przybył do naz ze świaza Gentoo i Vidalinuksa. Jeśli chodzi o Fedorę to można podjąć dyskusję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi