Pablord Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 Witam, zainstalowałem Javę oraz akcelerację (to chyba też sterowniki, nie?) według fedorafaq.org. Pojawiły mi się dwie pozycje w menu od Javy. JEdnak gdy wchodzę na stronę www.bph.pl i chcę się zalogować wyskakuje mi, że brakuje Java Environment. Co do ATI. Wszystko zgodnie z faq, z tym że wcześniej jeszcze dałem komendę yum update kernel . Teraz gdy uruchamiam ATI-fglr Display Settings wyskakuje komunikat Driver does not provide the FireGL X 11 extensions! Panel components will operate only partially. Co robić? P.S. Czy jeśli to naprawię będę mógł ustawić odświeżanie na 100 Hz i jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 Co do javy, zrobiłeś odpowiedniego symlinka? Co do ati, nie wiemczy dobrze Cię zrozumiałem, ale czy najpierw zainstalowałeś sterownik, później updatowałeś kernela. Jesli tak to musisz zaistalować drivera jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2005 A na tej stronie działa Ci java? Jeśli tak, to czas aktualizować osiolki.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablord Napisano Październik 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 (edytowane) Na podanej stronie nie działa mi java. Co to jest symlink? Co do sterów ati, zainstalowałem je po updacie kernela. Jednak dla pewności zainstaluje je jeszcze raz i podam wyniki. EDIT: Drivera zainstalowałem jeszcze raz i dalej to samo. Użyłem komendy yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-$(uname -r) Podany link działa w konquerorze, jednak gdy chcę zrobić przelew w banku www.bph.pl wyskakuje mi, że nie mam javy. Edytowane Październik 1, 2005 przez Pablord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Co to jest symlink? Coś jak skrót w windzie albo wskaźnik w c++. man ln http://mozillapl.org/projekty/Wtyczki/Java#h49-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2005 A po polsku - dowiązanie symboliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi