wklaczynski Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Na początek powiem że nie jestem wybrednym juserem działałem na FC3, a teraz na FC4, w sumie parawie rok. Wszedłem w posiadanie nowego kompa Acer Aspire 5002. I okazuje się że po zainstalowaniu FC4, nie można w (_rzaden_ → żaden) ORT sposób odpalić karty sieciowej, to znaczy niby działa ale nie wymienia pakietów. Stery podłożyło oki, i wszystko jest skonfigurowane poprawnie, działania na grupach dyskusyjnych i wyszukiwarkach nie przynoszą żadnych efektów. Po prostu ten system przegonił windowsa i go (_minoł_ → minął) ORT ale w sensie odwrotnym, popsuł się totalnie. Co z tego że ma full super narzędzi, jak nie potrafi obsłórzyć → obsłużyć poprawnie podstawowych funkcji, podstawowe błedy na jądrze są nie do przyjęcia, mogę poczekać na inną ikonkę w menu, ale (_przecierz_ → przecież) ORT nie będę dwa lub trzy miesiące przepisywał danych edytorem binarnym bo mi sieć nie działa! Myślę że grupy wspierające (_linuxa_ → Linuksa) ORT pogubiły priorytedy, albo doszli do wniosku, że skoro user ma system za darmo to niech wsadzi mordę w kubeł, i wysyłają jądra systemu z wadami, bo jak można wytłumaczyć fakt że jedne urządzenie działają na jednym distro a drugie na innym, dołączę dowód w tym że na Suse ta karta śmiga, podobnie jak na Suse tak i na FC4 są do niej moduły! Już raz robiłem update FC z wersji 3 na 4, teraz to już możliwe jest chyba tylko update na windows! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Gorzkie żale to w kościele, tu jest forum dyskusyjne. Na przyszłość pisz tak: mam taką kartę i dolega jej to i tamto. Jak ja nie będę wiedział to będzie wiedział inny. Pamiętaj, jeden nie wie nic,wszyscy wiedzą wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 ...a w iptables input output drop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 jak można wytłumaczyć fakt że jedne urządzenie działają na jednym distro a drugie na innym, dołączę dowód w tym że na Suse ta karta śmiga Indolecja? To powód, dla którego u Ciebie ta karta nie działa. Bynajmniej nie indolencja systemu. Ja mam Aspire'a 5024 i wszystko działa jak należy, kwestia konfiguracji (poza Wifi - nie mam jak przestować). Jak masz problem to załóż wątek, opisz dokładnie, a nie zaczynaj tu flamewara. Jeśli wolisz Suse - korzystaj z Suse, mu do Fedory nie zmuszamy. To oczywiste, że jeszcze przez wiele lat Windows będą bardziej user-friendly, również z prostej przyczyny, którą nadmieniłeś → wystarczy format i wszystko znów działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Wrzesień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Wątek opisałem, dużo wcześniej, także sobie pordziłem wyłączając acpi=noirq, troszkę smutne jest że nie można niczego w normalny sposób zainstalować! Nie raz trzeba wyładować złość i od tego jest hyde park. A pozatym mój post z opisem jest od wczoraj, i zauwarzyłem że na słowo FC jest do kitu odpowiada wiele użytkowników aby wziąć udział w jadce, ale jak problem leży to nikt nie odpowiada chociaż zna rozwiązanie! Co do FC to przepraszam, nadal jestem w pełni podziwu i (_napewno_ → na pewno) ORT nie wymienię jej na windę, nawet kiedy w szafie leży świerzutki windowsik za którego już zapłaciłem kupując razem ze sprzęem, poprostu, mimo wielu trudności i niektórych problemów, linux i tak tto razy przewyższa to co proponuje winda. Tym bardziej że rzadko zdaża si ę aby producent wykonał sterownik, mimi to większść urządzeń linux już obsługuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Myślę że grupy wspierające (_linuxa_ → Linuksa) ORT pogubiły priorytedy, albo doszli do wniosku, że skoro user ma system za darmo to niech wsadzi mordę w kubeł. Raczej: "skoro ma system za darmo to powinien podziekowac za to, ze komus chcialo sie siedziec nad tym wszystkim za frytki i przy okazji czyjejs pasji ma do dyspozycji OS, ktory ma wieksze wsparcie niz krzywa wieza w Pizzie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Frodo Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Wątek opisałem, dużo wcześniej, także sobie pordziłem wyłączając acpi=noirq, troszkę smutne jest że nie można niczego w normalny sposób zainstalować! To żalerzy kto co rozumie jako normalność. Powiem ci coś linux TO NIE winda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi