siomek Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 Witam, Niedawno przesiadłem się na FC4. Co jakiś czas odkrywam nowe wynalazki, których nie miałem w poprzedniej dystrybucji. Sieć mi działa prawidłowo, ale znalazłem NetworkManager. Rozumiem, że ma to ułatwić życie użytkownikom sieci, ale pliki konfiguracyjne są xml-u? Tzn. że jest gdzieś jakiś gadżet pod X-y do konfiguracji. Mógłbym prosić o proste wyjaśnienie filozofii działania NM albo odesłanie do howto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 http://people.redhat.com/dcbw/NetworkManager/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siomek Napisano Październik 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2005 Thx za link. Przeczytałem. Zainstalowałem NetworkManager wraz z nakładka dla gnome. Niestety przy starcie nakładki wywala mi się ona. Uruchomienie demona przy standardowych plikach konfiguracyjnych też kończy się niepowodzeniem. Używam do połączenie się z siecią modemu isdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi