Skocz do zawartości

Beep Media Player, Dzwiek Przestrzenny I Java

tomcio15

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec, mam klopot z tym co wymienilem w temacie. Moj Beep media player od tak wlacza sobie pauze kiedy mu sie chce, czasami czescien, czasami rzadziej. Nie zaleznie od tego co robie, kiedys po prostu odpalilem kompa (srodowisko GNOME) i uruchomilem BMP zeby gral, a on sobie w ciagu godziny SAm wlaczyl pauze?! :blink:

Java, dziala i przestala, konkretnie chodzi o Jave w przegladarce (Firefox), bo tak to java dziala (Azureus smiga az milo). Po prostu pewnego dnia przstala dzialac java w przegladarce, sprawdzalem czy symlink w katalogu "Plugins" wskazuje na prawidlowy plik i wszystko wyglada ok.

No i ostatnie, dzwiek przestzenny, przestal dzialac od kiedy przesiadlem sie z Gentoo na Fedore 4. Moja karat dzwiekowa to wbudowany chip Realteka i pod Gentoo nie mialem klopotu z odtwarzaniem filmow z dzwiekiem Dolby Digital czy DTS, pod Fedora, no coz... Tutaj nie moge zmusic filmow DVD do odtwarzania dzwieku w powyzszych systemach dzwieku. W Gentoo z powodzenie uzywalem Totema + xine-lib, ale ten sam duet aplikacji juz nie dziala pod feora. Jakies pomysly

Z gory dzieki za pomoc

Jesli chodzi o BMP to wydaje mi sie ze cos mu "przeszkadza" w systemie i dlatego sie zatrzymuje. Moze jakis program probujacy wydac dzwieki :) Probuj metoda prob i bledow uruchamiaj i wylaczaj aplikacje, przy ktorych sie tak dzieje.

Jesli chodzi o jave to sugeruje wejsc w preferencje -> przegladanie i zobaczyc czy nie jest wylaczona obsluga javy.

No wlasnie to, ze totem z obsluga xine nie odtwarza poprawnie kanalow 5.1 w dzwieku zapisanym w DTS i Dolby Digital, po prostu myli kanaly, albo je miksuje je bez ladu u skladu. Mysle, ze to nie wina samego totema, ale konfiguracji alsy. wiec jezeli ktos ma dzialajace 5.1 w filmach dvd to niech mi podrzuci swoje pliki konfigurayjne alsy. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...