tomcio15 Napisano Październik 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2005 A wiec, mam klopot z tym co wymienilem w temacie. Moj Beep media player od tak wlacza sobie pauze kiedy mu sie chce, czasami czescien, czasami rzadziej. Nie zaleznie od tego co robie, kiedys po prostu odpalilem kompa (srodowisko GNOME) i uruchomilem BMP zeby gral, a on sobie w ciagu godziny SAm wlaczyl pauze?! Java, dziala i przestala, konkretnie chodzi o Jave w przegladarce (Firefox), bo tak to java dziala (Azureus smiga az milo). Po prostu pewnego dnia przstala dzialac java w przegladarce, sprawdzalem czy symlink w katalogu "Plugins" wskazuje na prawidlowy plik i wszystko wyglada ok. No i ostatnie, dzwiek przestzenny, przestal dzialac od kiedy przesiadlem sie z Gentoo na Fedore 4. Moja karat dzwiekowa to wbudowany chip Realteka i pod Gentoo nie mialem klopotu z odtwarzaniem filmow z dzwiekiem Dolby Digital czy DTS, pod Fedora, no coz... Tutaj nie moge zmusic filmow DVD do odtwarzania dzwieku w powyzszych systemach dzwieku. W Gentoo z powodzenie uzywalem Totema + xine-lib, ale ten sam duet aplikacji juz nie dziala pod feora. Jakies pomysly Z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 W Gentoo z powodzenie uzywalem Totema + xine-lib, ale ten sam duet aplikacji juz nie dziala pod feora. Działa. Usuń Totema dystrybucyjnego i zainstaluj pakiet totem-xine: yum install totem-xine Musisz mieć skonfigurowaną Livnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Październik 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 Jesli chodzi o BMP to wydaje mi sie ze cos mu "przeszkadza" w systemie i dlatego sie zatrzymuje. Moze jakis program probujacy wydac dzwieki Probuj metoda prob i bledow uruchamiaj i wylaczaj aplikacje, przy ktorych sie tak dzieje. Jesli chodzi o jave to sugeruje wejsc w preferencje -> przegladanie i zobaczyc czy nie jest wylaczona obsluga javy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Październik 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 Poprawka, mam zainstalowane totem-xine, zapomnialem napisac. Co do BMP; ten odtwarzacz swiruje niezaleznie od tego, czy dziala jakis program czy nie,a GNOME ma wylaczone dzwieki. Jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 Poprawka, mam zainstalowane totem-xine, zapomnialem napisac. To co ci w nim nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Październik 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 No wlasnie to, ze totem z obsluga xine nie odtwarza poprawnie kanalow 5.1 w dzwieku zapisanym w DTS i Dolby Digital, po prostu myli kanaly, albo je miksuje je bez ladu u skladu. Mysle, ze to nie wina samego totema, ale konfiguracji alsy. wiec jezeli ktos ma dzialajace 5.1 w filmach dvd to niech mi podrzuci swoje pliki konfigurayjne alsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2005 http://pmail.pl/~raven/alsa.conf, SB Live! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi