swiatex Napisano Październik 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 Wczoraj kupiłem sobie FC4 na dvd i zrobiłem aktualizacje systemu,wszystko poszło gładko,internet działa. Uruchamiam sobie xmms a tu zonk,jak naciskam aby odtworzył piosenke to sie wyłancza,to samo jest na koncie mojej siostry,ale na koncie mojego taty działa bez zarzutu. Pomocy ja potrzebuje muzyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Październik 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 U mnie przeywal odtwarzanie w polowie nagrania. Pomoglo wyrzucenie i zanstalowanie yumem od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Październik 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 Spróbuj zmienić sterownik dźwięku. (Opcje -> Ustawienia -> pierwsza karta) Poza tym jesteśmy w linuksie. Jak program się nie uruchamia, bądź nagle gasi, to się go uruchamia spok konsoli, bo być może wyrzuci ona jakieś komunikaty. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 Spróbuj wywalić katalog ~/.xmms z danego konta. A jak nie, to tak, jak kolega wyżej napisał z konsoli i wrzucić tu wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 zapodaj yum update albo dla samego xmms yum update xmms mozliwe ze jakas poprawka wyszla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 zapodaj yum update Bo xmms nawala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 U mnie przeywal odtwarzanie w polowie nagrania. Przerywanie w połowie odtwarzania może być wynikiem używania opcji “Mmap” w Opcje → Ustawienia → Wtyczka wyjściowa ALSA → Konfiguruj → Zaawansowane ustawienia → Tryb Mmap. Wyłączenie tego powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PyraQ Napisano Październik 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2005 JA jak przystało na początkującego polecam najłatwiejszą metode tzn. - rpm -e i wywalamy wszystkie pakiety od xmms - następnie z netu ciagniemu nowe rpm od xmms - rpm -i i instalujemy je po kolei i wszystko gra elegancko u mnie pomgło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 30, 2005 - następnie z netu ciagniemu nowe rpm od xmms To nie Windows, że trzeba programów szukać w Internecie. W GNU/Linuksie używa się menedżerów pakietów. Każda dystrybucja ma coś w stylu apt, emerge, poldek, urpmi, yast czy yum. Należy wyzbyć się złych przyzwyczajeń z pewnych systemów i ułatwić sobie życie wpisująć yum install xmms xmms-mp3 TO jest najłatwiejsza metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi