uosiu Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 mam fc4, plyte na i850 ze zintegrowanym dzwiekiem i nie moge uzyskac dzwieku, znaczy wiem ze czesc pingwinow na jajku 2.4 ja obsluguje (na pewno knoppix 3.8 i mdk 10.2). i nie moge uzyskac dzwieku w amaroKu, xmmsie, noatunie i w ogle poza filmami to mp3 sie sypie. i tu pytanie jak uzyskac dziek z mp3? jak skonfiurowac demony dzwieku? mam standardowa fc4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 Zainstalować kodeki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 Nie rozumie. NIe działa Ci w ogóle dzwiękm czy w tych rzeczech co napisałeś, bo jak mp3 nie działają ale jakiś inny dzwięk się wydobywa, to kodeki. Jak żaden Ci nie działa dzwięk, to konfig karty. Poleceniem lspci | grep audio Powinnieneś się dowiedzieć jaka karta. albo tym poleeniem lspci Zakładająć, że twój kernelik obsługuje tą kartę to wyszukujesz odpowiedni modulik. modprobe -l | grep snd albo modprobe -l | less Przesówając strzałkami sobie oglądasz. Ładujesz go poleceniem modprobe nazwa_modułu I konfigurujesz alse alsaconf To powinno być na tyle. Co do kodeków to szukaj na forum. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 dobra- od poczatku. dzwiek jest- chocby w konsoli jak za daleko sie posune z kursorem. jest dzwiek w MPlayerze, ale w xmms, amaroKu i innych ni kija- nie ma. czasami mi sie odpala marylin manson w .ogg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 Już Ci wyżej napisali - doinstaluj kodeki → http://faq.fedora.pl/#mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Październik 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 ok, dzisiaj lookne, bo dzisiaj mam bana na kompa ---- dobra, z faqua podbieram wszystkie pakiety, instaluje i chce odtwarzac, xmms- kupa no atun- kupa helix- kupa co to do k****** nedzy robic? odtwarzacz jest, dzwiek jest, pliki sa, kodeki niby tez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi