stachu84 Napisano Październik 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2005 Sciaganlerm sobnie nowe jadro do Fedory 4 a mianowicie kernel-2.6.13.... ale nie wiem zupelnie jak zaczac, bo an zajeciach jkaos mi poszlo Z tego co sie domyslam, to powienienm ten plik umiesci w /usr/src/kernel/a pozniej komenda: rpm -i kernel-2.6.13..... gdyz plik ma rozrzeszenie *.src.rpm al epo wydaniu tej komendty pojaiowa sie tylko ostrzezenie i nic. CO mam zrobic ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2005 CO mam zrobic ??? Przeczytać Release Notes → http://fedora.redhat.com/docs/release-note...rata/#sn-kernel (paragraf “7.2.2.3. Preparing for Kernel Development”). Był też podobny artykuł na fedora.pl w dziale porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2005 Jeśli nie yumujesz kernela to TUTAJ masz opis kompilacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Październik 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2005 ... to powienienm ten plik umiesci w /usr/src/kernel/... Raczej robi się katalog /usr/src/linux-2.6.13 a potem jako katalog /usr/src/linux powinien być dowiązaniem symbolicznym do niego. Natomaist /usr/src/kernel raczej nie aczkolwiek nic właściwie nie przeszkadza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi