patchu Napisano Październik 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 mam ustawione w init od fluxboxa session.screen0.rootCommand: feh --bg-scale /root/.fluxbox/backgrounds/NVA-91.jpg & xrdb -load /root/.Xdefaults & idesk & gkrellm & conky & startadsl & problem konkretnie jest z neostrada - nie cche sie laczyc przy starcie od czasu kiedy dopisalem tam "gkrellm" wlasciwie to jest taka sytuacja ze niby jest polaczony a jednak :] gdy w konsoli wpisze startadsl dotrzymuje komunikat ze jest polaczony net (chociaz nie dziala tak naprawde) po wpisaniu stopadsl i ponownie startadsl internet laczy sie poprawnie czy gkrellm wymusza polacznie internetowe i dlatego sie tak komplikuje ?? aha i jeszcze takie sprawy: 1. czy da sie odpalic gkrellm w tle ? chodzi mi o to zeby na pasku "z zegarkiem" nie widaniala jego nazwa ?? 2. czy da sie odpalic gkrellm tak zeby byl na kazdym pulpicie a nie tylko na pierwszym ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Październik 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 Zacznij używać torsmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 Zacznij używać torsmo n/c patchu: oczywiście gkrellma nie używam, jednak odpowiedzi na Twoje pytania znajdują się już na forum -> wyszukiwarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 zmien kolejnosc uruchamiania, gkrellm daj na koncu, powinno pomoc co do ustawien, zajrzyj w ustawienia "ogolne" gkrellma, ja go uzywam i wszystko tam ladnie poustawialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patchu Napisano Październik 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 no troche zbie dzilem z tym pytaniem co do paska zadan bo w opcjach jak byk widnieje taka opcja :] perl: ale przelaczjac pulpity masz gkrellm na kazdym ?? bo tego niesttety nie wiem jak wlaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 perl: ale przelaczjac pulpity masz gkrellm na kazdym ?? bo tego niesttety nie wiem jak wlaczyc opcja nazywa sie "Ustaw stan 'lepki'" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Kwiecień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2006 w wyszukiwarce wpisałem słowo "conky" i wyświetliły mi sie trzy tematy. W tym ten własnie, więc aby nie tworzyć nowego, zapytam się tutaj Was o program Conky. Tym bardziej, że wspomniał ktoś wcześniej o Torsmo, a przecież Conky to następca nierozwijanego juz Torsmo. Na stronce CONKY są screenshoty pokazujące modyfikacje Conky. W jednej z tych modyfikacji jest skrypt basha - xmms.sh Jest on implementowany w strukturze pliku .conkyrc (config programu Conky), ale nie wiem jak sprawić aby ten skrypt działał i wyświetlał się w oknie Conky. Ten skrypt trzeba chyba umieścić gdzieś na dysku, albo uruchomić jakoś. Nie mam zielonego pojęcia jak się posługiwać takimi skryptami i jak je uruchamiać. Wpisałem nazwę skryptu w konsoli i wyrzuciło mi komunikat: cat: /tmp/xmms-info: No such file or directory cat: /tmp/xmms-info: No such file or directory (standard_in) 1: parse error /bin/xmms.sh: line 24: [: 0: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 1: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 2: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 3: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 4: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 5: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 6: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 7: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 8: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 9: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 10: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 11: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 12: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 13: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 14: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 15: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 16: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 17: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 18: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 19: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 20: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 21: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 22: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 23: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 24: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 25: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 26: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 27: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 28: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 29: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 30: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 31: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 32: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 33: unary operator expected =/bin/xmms.sh: line 24: [: 34: unary operator expected tak jakby skrypt był wadliwy, ale na screenshocie niby ladnie działa. Tworzyłęm katalog /tmp/xmms-info oraz plik /tmp/xmms-info NIC NIE POMOGŁO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Kwiecień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2006 Wskazówka Nie mam zielonego pojęcia jak się posługiwać takimi skryptami i jak je uruchamiać. po pierwsze radzilbym poczytac troszke na sieci o skryptach i powlokach, bo w tym przypadku konieczne bedzie przeanalizowanie jego kodu potem dopiero przystapic do edycji skryptu, najprawdopodobniej (bo do niego nie zagladalem) w tym skrypcie masz niewlasciwie ustawione sciezki, parametry itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi