Skocz do zawartości

Aac Plus

DAREK WL.

Rekomendowane odpowiedzi

Niektóre stacje radiowe np te nadawane na stronie www.polskastacja.pl

nadaja w formacie AAC PLUS .Pod windows do ich odbioru jest potrzebna najnowsza wersja winampa. Tu na core4 gdy klikne na taka stacje nadawana w tym formacie AACPLUS

otwiera sie co prawda xmms ale nic nie słychac ohmy.gif

Przeczytałem na którejs stronie w necie ze ten nowy format jest powiazany z mpeg-4

Mam zainstalowany kodeki win32 ale to nie pomaga sad.gif

Potrzeba jeszcze jakiegos kodeku, ale jakiego question.gif

Jesli ktos wie jak rozwiazac problem odtwarzania AACPLUS na (_linuxie_ → Linuksie) ORT to prosze o pomoc smile.gif

Dzieki z góry za wszelkie porady biggrin.gif

Pozdrawiam.

• 2 years later...

witam wszystkich.

mam maly problem z odtwazaniem radia z radiostacji nadajacych w formacie aacplus. wszyscy tu pisza o stacji Polska Stacja lecz programy ktore nadawane sa przez ta stacje poprawnie dzialaja nawet w starszej wersji winampa tj. wersji 5.35 jaka posiadam. moj problem tkwi w stacji NADAJE.COM klikam by posluchac Polskie Radio Program 1 wszystko jest wpozadku, lecz gdy chcialbym posluchac Radio RMF FM pokazuje sie okienko lecz cisza, nic nie slychac. czy ktos moze mi pomodz, zgory dziekuje.

[...]dzialaja nawet w starszej wersji winampa tj. wersji 5.35
Na pewno mówimy o Fedorze? Nie o Windows? A nic dziwnego, że Ci działa w "starszej wersji winampa", bo dopisałeś się do wątku z 2005 (!) roku :lol:

http://rtfm.killfile.pl/#niepriv

[EDIT]A jeśli chodzi o linuksa i stacje ze strony nadaje.com, to nadal poprawnie działa sposób wklejania linków do opcji "Otwórz URL" w większości odtwarzaczy (ja sprawdzałem na smplayer - to GUI na mplayer - oraz w audacious)