Gość Zuk87 Napisano Październik 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2005 Ostatnio mam dość poważne problemy z przedlądarkami. Opera działa tylko raz po uruchomieniu systemu: [zuk@komp2 ~]$ opera opera: Could not initialize M2: Engine Init() failed Naruszenie ochrony pamięci a FF raz działa jak mu się podoba. W konsoli nie pokazują się żadne błędy [zuk@komp2 ~]$ firefox [zuk@komp2 ~]$ firefox a przeglądarka zamyka się w trakcie przeglądania jakiejś strony (najczęściej tego forum). Ma ktoś jakieś pomysły co może być??? P.S. System zaktualizowany, reinstalacja Opery i FF nie przynosi efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2005 strace opera Z Firefoksem będzie gorzej, bo to skrypt uruchamiający inną binarkę. Nie isntalowałeś sterowników nvidii instalatorem z nvidia.com? Może powtórne zapuszczenie prelinka rozwiąże problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Październik 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2005 strace opera Bez efektów. Nie isntalowałeś sterowników nvidii instalatorem z nvidia.com? Yumem to zrobiłem. Może powtórne zapuszczenie prelinka rozwiąże problem? Zobaczymy, zalącze później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2005 Bez efektów. Co znaczy bez efektów? Powinieneś mieć wypisane komunikaty w którym miejscu jest segfault. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Październik 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 31, 2005 Bez efektów. Co znaczy bez efektów? Powinieneś mieć wypisane komunikaty w którym miejscu jest segfault. --- SIGSEGV (Segmentation fault) @ 0 (0) --- +++ killed by SIGSEGV +++ O to Ci chodziło czy te kilkanaście stron z których nic nie rozumiem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Ponoć to problem z ramem (warto zacz przetestować). Kernel numer... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 A nie instalowales ostatnio wtyczki flash? Takie nagle zamkniecia FF i Mozilli to ja mialem wlasnie przez trefnego flash'a (co prawda dawno temu, ale moze u Ciebie warto to sprawdzic...) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 A nie instalowales ostatnio wtyczki flash? Takie nagle zamkniecia FF i Mozilli to ja mialem wlasnie przez trefnego flash'a (co prawda dawno temu, ale moze u Ciebie warto to sprawdzic...) Pozdro To jest zupełnie inny problem i dotyczy zmiennej środowiskowej XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 Ponoć to problem z ramem (warto zacz przetestować). Kernel numer... ? Na to wygląda, wymieniłem wszystkie kości, przeinstalowałem system (przez reinstalacją nie nadawał się już do użytku, nawet załączyć się nie chciał (na nowych kościach)). Wymieniłem ram, zaktualizowałem system i wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi