zbyszekduzy Napisano Listopad 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2005 zainstalowany pod FC4 program Turboprint nie działa Posiada deinstalator Jak zdeinstalować i ewentualnie zainstalować ponownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Listopad 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2005 Skoro posiada deinstalator na pewno znajdziesz informacje na ten temat w dołączonej dokumentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Niestety, i .....nadal nie wiem jak to co ś odinstalować niestety klasyczny sposób ztosowany w innym systemie dodaj , usuń programy ...zzzzzzzzzzzzzzzz. poszło tu nie działa szkoooooda godz 16:24 przejrzałem jeszcze raz pliki z paczką turboprinta i znalazłem jeden w którym pisze żeby wpisać jako root tpsetup --uninstall tak zrobiłem ale jednak nie zniknął z pulpitu gdzie był widoczny chyba się nie odinstalował ;( mogę już jednak wydreukować pod linuksem znalazłem bowiem stronke ze sterownikami do canona http://canon-europe.com/index.asp jest tam tez plik jak to zrobić by działało chociaż tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Dodaj/usuń programy. Wiesz, to nie winda ... Co do drukowania, to zainteresuj się cupsem. Możesz również napisać, jaką masz drukare*. Jeżeli to HP, to problemów raczej nie widze. *Ale to już w odpowiednim dziale na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 Czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać do końca? JAK POZBYĆ SIE OSTATECZNIE TURBOPORINTA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 JAK POZBYĆ SIE OSTATECZNIE TURBOPORINTA ? Niektóre programy nie maja deinstalatorów lub nie usuwają wszystkiego (tak samo jest np. w Windowsie → syf w rejestrze). Jedynym i zalecanym sposobem jest instalacja RPM-ów (jak ich nie ma, to nalezy je samemu stworzyć). Korzystanie z systemu pakietówego pozwala na utrzymanie porządku w systemie. Jedyne co Ci pozostanie, to ręczne usuwanie plików - przejrzyj plik instalacyjny i poszukaj informacji o tym, jakie pliki on instaluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 tutaj podobno jest deinstalator tylko podana komenda nie działa sa skrypty powłoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi