shotman Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 witam Jestem nowym użytkownikiem linuksa i nie znam się za bardzo i stąd takie pytanie Jak w FC4 zmienić srodowisko z GNOME'a na KDE(mam zainstallowane) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 jak się logujesz (oczywiście tryb graficzny), to na dole jest opcja bodajże sesja i tam wybierasz KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Zmiana domyślnego środowiska -> switchdesk-gui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Przede wszystkim zmień menedżer logowania z GDM na KDM. Dokonasz tego poprzez zmianę odpowiedniego wpisu w /etc/inittab, jeśli nie wiesz jak tego dokonać to zamieść tutaj treść tego pliku (inittab). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Listopad 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Przede wszystkim zmień menedżer logowania z GDM na KDM. Dokonasz tego poprzez zmianę odpowiedniego wpisu w /etc/inittab, jeśli nie wiesz jak tego dokonać to zamieść tutaj treść tego pliku (inittab) A nie lepiej w /etc/sysconfig/desktop DESKTOP="KDE" DISPLAYMANAGER="KDE" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Listopad 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Pewnie i tak można, ale ja myślę w kategoriach Archa, który takiego skryptu nie posiada . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi