waldis Napisano Listopad 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Chciałem dopisać w ustawieniach Kadu zestaw emotikon będących w /usr/share/kadu/themes/emoticons/gadu-gadu. Ale kiedy dodaję to jako ścieżkę do emotikon dostaję komunikat: /usr/share/kadu/themes/emoticons/gadu-gadu nie zawiera pliku konfiguracyjnego. Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Listopad 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 W /usr/share/kadu/themes/emoticons/gadu-gadu powinny znajdować się dwa katalogi /1, /2, które zawierają w sobie pliki z emotikonami oraz plik konfiguracyjny o nazwie emots.txt. Zapewne o taki właśnie plik woła konfigurator kadu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Listopad 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Katalogi 1 i 2 owszem są, ale tego emots.txt to nie ma, a yum też sobie z tym nie radzi, chociaż same Kadu ściągnął i zainstalował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Listopad 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 W katalogach /1 oraz /2 nie ma plików emots.txt ? (taki plik powinien być w obu katalogach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Listopad 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2005 Rzeczywiście są. Ale co z tego wynika dla mnie skoro i tak nie chce to chodzić? Jak te emots.txt wykorzystać w konfiguracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Listopad 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2005 Dziwna sprawa, emots.txt to plik zawierający konfigurację emotikon, czyli mówiąc wprost są tam zapisane informacje jaka emotikona (jaki .gif) ma się wyświetlać po wprowadzeniu danego wpisu w oknie rozmowy kadu np. "" - usmiech.gif. Podając ścieżkę wydaje mi się kadu powinno te pliki rozpoznać, może podaj ścieżki bezpośrednio do katalogów /1 i /2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Listopad 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2005 Podaję. Próbowałem też podstępem, tj. kopiując pliki emots.txt obok gg1 i gg2. Nie dał się nabrać Dzisiaj zauważyłem, że na forum też emoty się nie wyswietlają, tylko napis np: smile.gif. Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekah Napisano Grudzień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 ja mam to samo z emotikonami z forum [tylko napis typu smile.gif] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2010 Hej, tutaj jest pokazany dużo łątwiejszy sposób instalacji emotikon gg w kadu. Zreszta nie tylko w ggg bo tango emotikony kadu też są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2010 Co jest? Topic sprzed 4 lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi