Skocz do zawartości

Kde Czy Gnome Oto Jest Pytanie Hmm

tw1sterpl

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy dobrze wiemy, że takie dyskusje prowadzą do flamewara, więc uwaga - jedno oczernienie kogoś i wątek będzie zamknięty. Jeśli chcecie kogoś przekonać to prowadcie walkę na argumenty.

Weź pod uwagę, że użytkowników KDE i Gnome w Fedorze jest blisko 50/50 (oczywiście sprośród tych, którzy używają któregokolwiek z tych środowisk). Na tym forum dyskusja ta była poruszana już wielokrotnie. W wyszukiwarkach także znajdziesz mnóstwo informacji. W obudwu środowiskach wykonasz wszystko, co będziesz potrzebował. To, które bardziej będzie CI odpowiadać zależy od Twojej indywidualności. Zauważ, że moi poprzednicy nie napisali, czego używają, żeby Ci nie narzucać.

Wiem, że się powtórzę, wybaczcie... Nie ważny jest system operacyjnt czy menedżer okien - ważny jest użytkownik.

No jednak w FC bardziej dopingowany jest Gnome...co mozna zauwarzyc podczas instalacji. Dla mnie jest to troche uciazliwe obo jetsem przywyczajony do KDE ale coz kwestia przywyczajenia...sa (_wogule_ → w ogóle) ORT jakies zasadnicze roznice pomiedzy tymi WM?

Do obslugi KDE wystarcza podstawy jezyka angielskiego...nie miales tego jezyka w szkole?

<OT>

widze ze moja dysortografia sie juz udziela...moderatorom zycze milych chwil przy poprawianiu moich bledow dysfunkcyjnych

</OT>

Ja osobiście używam KDE, ale nie jestem w stanie powiedzieć Ci w czym jest lepsze od GNOME, bo nie mam pojęcia. Oba środowiska już tak się rozwinęły, że zawierają wszystko co powinny i dużo więcej rzeczy. Może do KDE jest więcej różnych nakładek i programików, ale do nie specjalnie zwiększa przewagę KDE nad GNOME. Jak już wile osób mówiło, jest to sprwa raczej indywidualna i kwestia przyzwyczajenia a jak tego ostatniego nie masz, to zainstaluja oba i popróbuj, możesz jeszcze instalnąć coś lżejszego jak Fluyxbox czy inne - na forum jest sporo na ten temat.

• 3 weeks later...