zbyszekduzy Napisano Listopad 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 Skonfigurowałem pocztę na wp mam już tam konto i adres e mail przychodząca pop3.wp.pl wychodząca smpt.wp.pl uwierzytelnienie na hasło wpisuję poprawne hasło odbierz a on wywalami: unable yo conect to pop serwer pop3.wp.pl error sending password: zasoby chwilowo niedosyepne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloEscobar Napisano Listopad 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 Nie mogę sprawdzić dokładnych serwerów wp, ale wychodzący to będzie na pewno smtp a nie smpt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2005 masz rację smtp.wp.pl ale ten błąd zrobiłem tylko tutaj nadal nie działa ;(( czy nie muszę czegoś dopisac w firewallu? wyłączenie firewalla nic nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Listopad 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2005 A weź spróbuj : smtp.poczta.wp.pl i pop3.poczta.wp.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Listopad 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2005 Ja proponuje pomoc techniczną wp, a wrazie olania zmianę serwera pocztowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2005 wpisane prpopozycje tomisa nic nie dały jednak gdy wpisałem: w tozsamości poczta.wp.pl odebrane pop3.wp.pl nazwa użytkownika to co co w adresie e-mail przed @ bezpieczeństwo kiedy możliwe wysyłane smtp.wp.pl ptaszek przy serwer wymaga uwierzytelnienia bezoiecz kiedy możliwe uwierzytelnienie login udało mi się w końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemina Napisano Czerwiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2007 Witam, Podepnę się pod ten temat, ponieważ nie chcę powielać wątków o Evolution ;-) Otóż mój problem polega na tym, że evolution nie ściąga mi wszytskich wiadomości z serwera. Nie zależy to jednak od ich wielkości. Wcześniej miałam ustawione usuwanie wiadomości z serwera. Od pewnego czasu zauważyłam, że ściąga np 6 wiadomości, a potem w różnych folderach pojawiało mi się tylko 2 wiadomości. Ile wiadomości nie dostałam? (to pytanie retoryczne jest ;-) ) Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu oprócz zmiany programu pocztowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2007 Witam, Podepnę się pod ten temat, ponieważ nie chcę powielać wątków o Evolution ;-) Otóż mój problem polega na tym, że evolution nie ściąga mi wszytskich wiadomości z serwera. Nie zależy to jednak od ich wielkości. Wcześniej miałam ustawione usuwanie wiadomości z serwera. Od pewnego czasu zauważyłam, że ściąga np 6 wiadomości, a potem w różnych folderach pojawiało mi się tylko 2 wiadomości. Ile wiadomości nie dostałam? (to pytanie retoryczne jest ;-) ) Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu oprócz zmiany programu pocztowego? Wyglada na działanie filtru anty-spamowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemina Napisano Czerwiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2007 Wyglada na działanie filtru anty-spamowego. Hmm... Ale oprócz paru reguł, które rozrzucają mi po katalogach różne posty NIE mam ustawionego usuwania wiadomości bez pokazywania co to jest/było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2007 Kiedyś miałem podobny problem, mimo że miał do ściągnięcia np 8 wiadomości Evolution ściągał 2/3 i się zatrzymywał. Aby ściągnąć wszystkie, musiałem naciskać kilka razy "pobierz pocztę". Niestety nie mam pojęcia jak zrobić by było "normalnie", ja po prostu przestałem używać Evolution. Swoją drogą narzekałem że z Windows nie można wywalić IE, a Fedora ma podobny problem z Evolution, tak wiem 'yum remove evolution', ale często przy 'yum update' jest on dociągany ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2007 ...tak wiem 'yum remove evolution', ale często przy 'yum update' jest on dociągany ponownie.Może spróbuj dopisać do /etc/yum.conf linijkę exclude=evolution. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemina Napisano Czerwiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2007 Kiedyś miałem podobny problem, mimo że miał do ściągnięcia np 8 wiadomości Evolution ściągał 2/3 i się zatrzymywał. Aby ściągnąć wszystkie, musiałem naciskać kilka razy "pobierz pocztę". Niestety nie mam pojęcia jak zrobić by było "normalnie", ja po prostu przestałem używać Evolution. Swoją drogą narzekałem że z Windows nie można wywalić IE, a Fedora ma podobny problem z Evolution, tak wiem 'yum remove evolution', ale często przy 'yum update' jest on dociągany ponownie. Nie, nie, nie. Problem polega, że nie zawiesza się ściąganie, tylko, że te posty idą sobie w powietrze - znikają /dev/null, czy co. Nie ma ich, jakby nigdy nie istaniały. Gdyby to jeszcze były tylko spamy, to bym się nei martwiła, ale j eśli to nie były spamy, to to inna sprawa... Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2007 Hmm... Ale oprócz paru reguł, które rozrzucają mi po katalogach różne posty NIE mam ustawionego usuwania wiadomości bez pokazywania co to jest/było. Co prawda mam Thunderbirda ale u mnie taki objaw to działanie fitru antyspamowego który wrzuca do katalogu spam. Radził bym przejrzeć jednak jego ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemina Napisano Czerwiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2007 Co prawda mam Thunderbirda ale u mnie taki objaw to dzia?anie fitru antyspamowego który wrzuca do katalogu spam. Radzi? bym przejrze? jednak jego ustawienia. Tzn co? ?eby mi nie gin??y wiaodmo?ci, to nie moge filtrów ustawia?? (upewniam si?). Co za kretynizm EDIT: Sprawdziłam filtry. W żadnym nie ma, że ma usuwać przychodzące wiadomości. Jakieś jeszcze pomysły? Jeśli nie, to poważnie przemyślę zmianę czytnika (jaki polecicie? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 18, 2007 Tzn co? ?eby mi nie gin??y wiaodmo?ci, to nie moge filtrów ustawia?? (upewniam si?). Co za kretynizm EDIT: Sprawdziłam filtry. W żadnym nie ma, że ma usuwać przychodzące wiadomości. Jakieś jeszcze pomysły? Jeśli nie, to poważnie przemyślę zmianę czytnika (jaki polecicie? ) W thunderberdzie filtr bayssowski (antyspamowy) jest nie zależny od reguł jakie sie zdefiuniuje.Przepratrz ustawienia kont. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi