Skocz do zawartości

Evolution-poczta Nie Odbiera Poczty

zbyszekduzy

Rekomendowane odpowiedzi

Skonfigurowałem pocztę na wp

mam już tam konto i adres e mail

przychodząca pop3.wp.pl

wychodząca smpt.wp.pl

uwierzytelnienie na hasło

wpisuję poprawne hasło

odbierz

a on wywalami:

unable yo conect to pop serwer pop3.wp.pl

error sending password: zasoby chwilowo niedosyepne

wpisane prpopozycje tomisa nic nie dały

jednak gdy wpisałem:

w tozsamości poczta.wp.pl

odebrane

pop3.wp.pl

nazwa użytkownika to co co w adresie e-mail przed @

bezpieczeństwo kiedy możliwe

wysyłane

smtp.wp.pl

ptaszek przy serwer wymaga uwierzytelnienia

bezoiecz kiedy możliwe

uwierzytelnienie login

udało mi się w końcu

wink.gif

• 1 year later...

Witam,

Podepnę się pod ten temat, ponieważ nie chcę powielać wątków o Evolution ;-) Otóż mój problem polega na tym, że evolution nie ściąga mi wszytskich wiadomości z serwera. Nie zależy to jednak od ich wielkości. Wcześniej miałam ustawione usuwanie wiadomości z serwera. Od pewnego czasu zauważyłam, że ściąga np 6 wiadomości, a potem w różnych folderach pojawiało mi się tylko 2 wiadomości. Ile wiadomości nie dostałam? (to pytanie retoryczne jest ;-) )

Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu oprócz zmiany programu pocztowego?

Witam,

Podepnę się pod ten temat, ponieważ nie chcę powielać wątków o Evolution ;-) Otóż mój problem polega na tym, że evolution nie ściąga mi wszytskich wiadomości z serwera. Nie zależy to jednak od ich wielkości. Wcześniej miałam ustawione usuwanie wiadomości z serwera. Od pewnego czasu zauważyłam, że ściąga np 6 wiadomości, a potem w różnych folderach pojawiało mi się tylko 2 wiadomości. Ile wiadomości nie dostałam? (to pytanie retoryczne jest ;-) )

Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu oprócz zmiany programu pocztowego?

Wyglada na działanie filtru anty-spamowego.

Kiedyś miałem podobny problem, mimo że miał do ściągnięcia np 8 wiadomości Evolution ściągał 2/3 i się zatrzymywał. Aby ściągnąć wszystkie, musiałem naciskać kilka razy "pobierz pocztę". Niestety nie mam pojęcia jak zrobić by było "normalnie", ja po prostu przestałem używać Evolution. Swoją drogą narzekałem że z Windows nie można wywalić IE, a Fedora ma podobny problem z Evolution, tak wiem 'yum remove evolution', ale często przy 'yum update' jest on dociągany ponownie.

Kiedyś miałem podobny problem, mimo że miał do ściągnięcia np 8 wiadomości Evolution ściągał 2/3 i się zatrzymywał. Aby ściągnąć wszystkie, musiałem naciskać kilka razy "pobierz pocztę". Niestety nie mam pojęcia jak zrobić by było "normalnie", ja po prostu przestałem używać Evolution. Swoją drogą narzekałem że z Windows nie można wywalić IE, a Fedora ma podobny problem z Evolution, tak wiem 'yum remove evolution', ale często przy 'yum update' jest on dociągany ponownie.

Nie, nie, nie. Problem polega, że nie zawiesza się ściąganie, tylko, że te posty idą sobie w powietrze - znikają /dev/null, czy co. Nie ma ich, jakby nigdy nie istaniały. Gdyby to jeszcze były tylko spamy, to bym się nei martwiła, ale j eśli to nie były spamy, to to inna sprawa...

Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Hmm... Ale oprócz paru reguł, które rozrzucają mi po katalogach różne posty NIE mam ustawionego usuwania wiadomości bez pokazywania co to jest/było.

Co prawda mam Thunderbirda ale u mnie taki objaw to działanie fitru antyspamowego który wrzuca do katalogu spam.

Radził bym przejrzeć jednak jego ustawienia.

Co prawda mam Thunderbirda ale u mnie taki objaw to dzia?anie fitru antyspamowego który wrzuca do katalogu spam.

Radzi? bym przejrze? jednak jego ustawienia.

Tzn co? ?eby mi nie gin??y wiaodmo?ci, to nie moge filtrów ustawia?? (upewniam si?). Co za kretynizm :(

EDIT: Sprawdziłam filtry. W żadnym nie ma, że ma usuwać przychodzące wiadomości. Jakieś jeszcze pomysły? Jeśli nie, to poważnie przemyślę zmianę czytnika (jaki polecicie? ;) )

Tzn co? ?eby mi nie gin??y wiaodmo?ci, to nie moge filtrów ustawia?? (upewniam si?). Co za kretynizm :(

EDIT: Sprawdziłam filtry. W żadnym nie ma, że ma usuwać przychodzące wiadomości. Jakieś jeszcze pomysły? Jeśli nie, to poważnie przemyślę zmianę czytnika (jaki polecicie? ;) )

W thunderberdzie filtr bayssowski (antyspamowy) jest nie zależny od reguł jakie sie zdefiuniuje.Przepratrz ustawienia kont.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...