nygus Napisano Listopad 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2005 jestem nowym uzytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Zainstalowalem (_linuxa_ → Linuksa) ORT w wersji minimalnej i nie mam x-ow i nie moge otwierac pdf'ow. Jaki prog mam zainstalowac zebym mogl otwierac pdf?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2005 Bez X-ów to raczej niemożliwe. Natomiast dla GNOME najlepszą tego typu aplikacją jest Evince, a dla KDE bodaj KPDF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Cześć Ja używam do PDF-ów Adobe Acrobat Reader - jest do ściągnięcia pod Fedorę, tylko musisz mieć Iksy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Zupełnie bezsensowne. Jeśli są wolne odpowiedniki, to po co uzywać niewolnego, brzydkiego w dodatku programu? No, chyba że używasz jego zaawansowanych funkcji, które nie są dostępne w na przykład takim Evince, w takim przypadku przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 Zupełnie bezsensowne. Jeśli są wolne odpowiedniki, to po co uzywać niewolnego, brzydkiego w dodatku programu? No, chyba że używasz jego zaawansowanych funkcji, które nie są dostępne w na przykład takim Evince, w takim przypadku przepraszam. To nie jest bezsensowne. Po pierwsze: testuje czasem rozne aplikacje i jeszcze nie znalazlem dobrze prezentujacego i stabilnego przy tym pdf-czytacza, ktory by mi czytal "moje" dokumenty (poza acroread'erem). Po drugie: Brzydki? kwestia gustu, o ktorej sie nie dyskutuje, dla mnie bynajmniej. Po trzecie: Evince? chyba niestabilny jeszcze, przynajmniej niektorzy tak sadza (np w portage jest 'masked'). Choc przyznam ze jeszcze tego nie probowalem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 testuje czasem rozne aplikacje i jeszcze nie znalazlem dobrze prezentujacego i stabilnego przy tym pdf-czytacza, ktory by mi czytal "moje" dokumenty (poza acroread'erem). Nie znam się, ale skoro wszystkie inne dokumenty działają, to może być coś nie tak z twoimi PDF-ami? Po drugie: Brzydki? kwestia gustu, o ktorej sie nie dyskutuje, dla mnie bynajmniej. Dla mnie porównanie starego toolkitu (jak GTK1, Qt2 albo właśnie to coś z Adobe) z nowoczesnym (GTK2, Qt3) nie ulega żadnym gustom. Po trzecie: Evince? chyba niestabilny jeszcze, przynajmniej niektorzy tak sadza (np w portage jest 'masked'). Choc przyznam ze jeszcze tego nie probowalem.. Dla niektórych najważniejszy jest numerek, tylko współczuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nygus Napisano Listopad 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2005 w sumie troche wam nasciemnialem bo jakies tam domyslne srodowisko graficzne sie zainstalowalo ale to nie jest ani kde ani gnome tak czy siak zainstalowal acrobata readera i wszystko chodzi big THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 Nie znam się, ale skoro wszystkie inne dokumenty działają, to może być coś nie tak z twoimi PDF-ami?tez sie nie znam, dokumenty byly duze i skomplikowane. Trudno powiedziec.. Po drugie: Brzydki? kwestia gustu, o ktorej sie nie dyskutuje, dla mnie bynajmniej.Dla mnie porównanie starego toolkitu (jak GTK1, Qt2 albo właśnie to coś z Adobe) z nowoczesnym (GTK2, Qt3) nie ulega żadnym gustom. Hehe, jak dla mnie aplikacja nie musi wygladac cukierkowo-mydelniczkowato Prostota i funkcjonalnosc tez maja zalety. Dla mnie moze byc Po trzecie: Evince? chyba niestabilny jeszcze, przynajmniej niektorzy tak sadza (np w portage jest 'masked'). Choc przyznam ze jeszcze tego nie probowalem..Dla niektórych najważniejszy jest numerek, tylko współczuć. A do tego zdania prosilbym o wyjasnienie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekz Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 wtrące się róznica jest jak dla mnie istotna to obsługa formularzy otwórzcie ten plik i od razu widać różnice formularz w pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 tez sie nie znam, dokumenty byly duze i skomplikowane. Trudno powiedziec.. Właśnie ostatnio przeczytałem coś takiego: http://groups.google.pl/group/pl.comp.os.l...1947c5054cfa26e Dla niektórych najważniejszy jest numerek, tylko współczuć. A do tego zdania prosilbym o wyjasnienie.. Jeśli oceniają stabilność programu na podstawie numeru wersji mniejszej niż 1.0 to się lekko mylą. Np. w Fedorze jest już domyślną przeglądarką PDF (nie wspominam o tym, że to wynalazek developerów Fedory...). Ja nie mam z nim żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Listopad 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2005 Właśnie ostatnio przeczytałem coś takiego:[ciach]bardzo spodobalo mi sie okreslenie "tępy renderer" Jeśli oceniają stabilność programu na podstawie numeru wersji mniejszej niż 1.0 to się lekko mylą. [ciach] Ja nie mam z nim żadnych problemów. nie sadze, zeby tylko chodzilo o "niestabilny" numer.. niektore '1.1' sa dalej "niezalecane", a niektore mniejsze od jedynki sa OK. wiec takiej reguly chyba nie ma. Sprobuje go zainstalowac w najblizszym czasie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi