Skocz do zawartości

Linux I Pdf

nygus

Rekomendowane odpowiedzi

Zupełnie bezsensowne. Jeśli są wolne odpowiedniki, to po co uzywać niewolnego, brzydkiego w dodatku programu? No, chyba że używasz jego zaawansowanych funkcji, które nie są dostępne w na przykład takim Evince, w takim przypadku przepraszam.

To nie jest bezsensowne. Po pierwsze: testuje czasem rozne aplikacje i jeszcze nie znalazlem dobrze prezentujacego i stabilnego przy tym pdf-czytacza, ktory by mi czytal "moje" dokumenty (poza acroread'erem). Po drugie: Brzydki? kwestia gustu, o ktorej sie nie dyskutuje, dla mnie bynajmniej. Po trzecie: Evince? chyba niestabilny jeszcze, przynajmniej niektorzy tak sadza (np w portage jest 'masked'). Choc przyznam ze jeszcze tego nie probowalem..

testuje czasem rozne aplikacje i jeszcze nie znalazlem dobrze prezentujacego i stabilnego przy tym pdf-czytacza, ktory by mi czytal "moje" dokumenty (poza acroread'erem).

Nie znam się, ale skoro wszystkie inne dokumenty działają, to może być coś nie tak z twoimi PDF-ami?

Po drugie: Brzydki? kwestia gustu, o ktorej sie nie dyskutuje, dla mnie bynajmniej.

Dla mnie porównanie starego toolkitu (jak GTK1, Qt2 albo właśnie to coś z Adobe) z nowoczesnym (GTK2, Qt3) nie ulega żadnym gustom. smile.gif

Po trzecie: Evince? chyba niestabilny jeszcze, przynajmniej niektorzy tak sadza (np w portage jest 'masked'). Choc przyznam ze jeszcze tego nie probowalem..

Dla niektórych najważniejszy jest numerek, tylko współczuć. wink.gif

Nie znam się, ale skoro wszystkie inne dokumenty działają, to może być coś nie tak z twoimi PDF-ami?
tez sie nie znam, dokumenty byly duze i skomplikowane. Trudno powiedziec..

Po drugie: Brzydki? kwestia gustu, o ktorej sie nie dyskutuje, dla mnie bynajmniej.
Dla mnie porównanie starego toolkitu (jak GTK1, Qt2 albo właśnie to coś z Adobe) z nowoczesnym (GTK2, Qt3) nie ulega żadnym gustom. smile.gif
Hehe, jak dla mnie aplikacja nie musi wygladac cukierkowo-mydelniczkowato wink.gif Prostota i funkcjonalnosc tez maja zalety. Dla mnie moze byc smile.gif

Po trzecie: Evince? chyba niestabilny jeszcze, przynajmniej niektorzy tak sadza (np w portage jest 'masked'). Choc przyznam ze jeszcze tego nie probowalem..
A do tego zdania prosilbym o wyjasnienie..

tez sie nie znam, dokumenty byly duze i skomplikowane. Trudno powiedziec..

Właśnie ostatnio przeczytałem coś takiego:

http://groups.google.pl/group/pl.comp.os.l...1947c5054cfa26e

A do tego zdania prosilbym o wyjasnienie..

Jeśli oceniają stabilność programu na podstawie numeru wersji mniejszej niż 1.0 to się lekko mylą. Np. w Fedorze jest już domyślną przeglądarką PDF (nie wspominam o tym, że to wynalazek developerów Fedory...). Ja nie mam z nim żadnych problemów.

Właśnie ostatnio przeczytałem coś takiego:[ciach]
bardzo spodobalo mi sie okreslenie "tępy renderer" wink.gif

Jeśli oceniają stabilność programu na podstawie numeru wersji mniejszej niż 1.0 to się lekko mylą. [ciach] Ja nie mam z nim żadnych problemów.
nie sadze, zeby tylko chodzilo o "niestabilny" numer.. niektore '1.1' sa dalej "niezalecane", a niektore mniejsze od jedynki sa OK. wiec takiej reguly chyba nie ma. Sprobuje go zainstalowac w najblizszym czasie..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...