MitS Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Witam! Mam mały problem. Ostatnio pożyczyłem od kolesia skaner by zeskanować kilkanaście zdjęć do kompa, podłączam skaner i ... nie wiem jak coś ze skanować Po prostu po podłaczeniu skanera nie ma żadnych dodatkowych ikonek ani innych bzdetów, za pomocą których mógłbym coś zeskanować. Mam Skaner firmy Acer Szw 3300U System Fedora Core 4 - KDE Będe wdzieczny za pomoc. Jak by były jakieś programy typu gphoto2 tylko że do skanera to by było fajnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 [ciach]Jak by były jakieś programy typu gphoto2 tylko że do skanera to by było fajnie. zainteresuj sie SANE, prog z baaaardzo dluga tradycja.. pisze tutaj jest wsparcie dla niektorych Acerow.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Listopad 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 udało mi się zainstalować xsane i gdy wpisuje komende w konsoli "xsane" to tam trzeba ok nacisnąć i przechodzi niby do skanowania obrazów. Ale zanim się coś zrobi wyskakuje error: Failed to open device 'snapscan:libusb:003:005': Invalid Argument i co mam zrobić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 to co wszyscy użytkownicy skanerów - przeczytać readme dotyczącego twojego modelu http://www.sane-project.org/man/sane-snapscan.5.html ; polecam zwłaszcza rozdział DEVICE NAMES i kawałek o firmware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi