Rog@L Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 Jedno pytanie: co to takieg jest kernel-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 (edytowane) kernel-devel są to źródła kernela ]używane do kompilacji różnych modułów jądra Edytowane Listopad 23, 2005 przez spyro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 kernel-devel zawiera podstawowe nagłówki i pliki makefile wystarczające do zbudowania modułów dla jądra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rog@L Napisano Listopad 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 jak sprwadzic czy jest to zainstalowane:?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2005 rpm -qa | grep kernel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2005 kernel-devel są to źródła kernela (urzywane) ORT → używane do kompilacji różnych modułów jądra Tak? A ja myslalem ze zrodelka sa w source-* ... O ja glupia... dobrze, ze jest tu kilku chetnych do pomocy gooroo. Co by czlowiek bez tych rzeczowych porad i odpowiedzi zrobil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Listopad 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2005 Tak? A ja myslalem ze zrodelka sa w source-* ... Bo są. A kernel-devel to, z tego co wiem, nie są całe źródła, tylko ich część niezbędna do poradzenia sobie z modułami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi