gzaxel Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Witam, Slucham sobie mp3 z xmms, ale jak probuje wcisnac jakies przycisk, czy zmienic utwor, program sam sie zamyka. Co zrobic zeby tak sie nie dzialo? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Uruchom go z konsoli i wrzuć tu co pokazuje się wtedy kiedy xmms się zamyka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Miałem podobny problem, gdy używałem wtyczki wyjściowej arts. Rozwiązaniem okazało się skorzystanie z wyjścia alsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gzaxel Napisano Grudzień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 xmms w konsoli wyrzuca: Naruszenie segmentacji Prawdopodobnie znalazłeś błąd w XMMS, odwiedź więc stronę http://bugs.xmms.org i wypełnij zgłoszenie błędu. Ktos wie co trzeba zrobic ? Tylko prosze o wyjasnienie krok po kroku (dla poczatkujacego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Grudzień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2005 Przed uruchomieniem ustawić wartość zmiennej XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS na true, czyli odpalać skrypciorem: #!/bin/sh XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 xmms "$@" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gzaxel Napisano Grudzień 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 Niestety w ogole nic to nie dalo, ciagle ten sam blad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 Cóż, czyli zastosuj się: Prawdopodobnie znalazłeś błąd w XMMS, odwiedź więc stronę http://bugs.xmms.org i wypełnij zgłoszenie błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Grudzień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2005 jako ze mam ten sam problem to zarzuce czyms takim [uosiu@localhost ~]$ xmms xmms: pcm_params.c:187: snd_pcm_hw_param_get_min: Warunek zapewnienia `!snd_interval_empty(i)' nie został spełniony. Przerwane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Grudzień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2005 Problem z alsą bodajże, poczytałem troszkę kodu i faktycznie znalazłem takiego ifa - niestety wniosków wyciągnąć nie potrafię, autorzy nie pokusili się dodać komentarzy. http://www.mail-archive.com/[email protected]/msg03662.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi