bobson Napisano Grudzień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2005 Mam pewien problem, podczas odtwarzania muzyki w xmmsie slysze szumy. Jest to bardzo uciazliwe. Po wlaczeniu Sound Detection okazuje sie ze test (rowniez z szumami) przechodzi ustawienie na Producent: Ensoniq (nie wiem jak to sie ma do zwyklego SBka, ktorego mam w kompie) Model: 5880 AudioPCI Modul: snd-ens1371. Regulacja glosnosci w ogole nie dziala zarowno w systemie jak i w xmmsie. Moge wyciszyc dzwiek a i tak muzyka gra. Probowalem uruchamiac z konsoli /usr/bin/alsamixer, zciszajac go ponizej 80% i nic. Co najciekawsze zciszajac go do zera muzyka gra dalej jak grala ze wszystkimi szumami wlacznie. Czy cos jest nie tak ze sterownikami? Prosze pomozcie! ps. prosze o wyrozumialosc, naprawde jestem poczatkujacy ps2. uzywam FC4 ps3. wiem, ze byly posty na ten temat, ale nie znalazlem w nich nic co by rozwiazalo sprawe, a do tego moj problem chyba jest odosobniony przez ta sprawe z brakiem reagowania na zciszanie jakimkolwiek programem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Grudzień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 U mnie szumy wyeliminowało podniesienie suwaków powyżej 80%. Ale z tym brakiem kontroli nad dźwiękiem to ja nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuji Napisano Grudzień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 24, 2005 Ja włączyłem w mikserze External Amplifier i udało się zacząłem regulować dźwięk no i w sumie też pomogło troche na szumy tzn. są na dużo niższym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorin Napisano Luty 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2006 Hmmm u mnie nie pomaga nic...w sumie mam zintegrowany dzwiek AC'97 no i te szumy to porazka...bo nic sie nie da słuchac :/ jakies pomysły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 5, 2006 Tutaj pisałem o tym jak poradziłem sobie z szumami. Szczególnie ustawienia IEC958 są istotne. Warto zajrzeć również TUTAJ - konieczne głośniki (nawet z szumem ) Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi