Mayans Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 sorry możesz jakos (_pomuc_ → pomóc) ORT mi to rozwazac mój ojciec cos eksperymętował i tak sie namieszało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 Spróbuj znaleźc tę wtyczkę. rpm -qa | grep yum Co do włączonych repozytoriów, to wejdź do /etc/yum.repos.d/ i powyłączaj niechciane przez zmianę opcji enabled. http://wiki.fedorapl.org/Administracja/YumReposd Jak to zrobisz wpisz: yum list extras Poda Ci listę pakietów, które nie należą do żadnego repozytorium (czyli do tych wyłączonych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayans Napisano Październik 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2006 wkońcu system sie nie (_włancza_ → włącza) ORTł i padł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 Mogę zadać głupie pytanie? Gdzie się instalują programy przez Wine? Gdzie mogę znaleźć foldery? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Listopad 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2006 ~/.wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbara Napisano Styczeń 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2007 Witam wszystkich, mam FC4,zainstalowalam wine 0.9.27 -wszystkie pakiety rpm ( z repozytorium fedora extras) ale przy probie uruchomienia czegokolwiek, wine nie tworzy nawet folderu ~/.wine a wywolanie z konsoli winecfg daje komunikat: [basia@localhost ~]$ winecfg wine: creating configuration directory '/home/basia/.wine'... /usr/lib/../bin/wineprefixcreate: line 171: 3163 Naruszenie ochrony pamięci "${WINELOADER:-$bindir/wine}" rundll32.exe setupapi.dll,InstallHinfSection DefaultInstall 128 wine.inf wine: wineprefixcreate failed while creating '/home/basia/.wine'. [basia@localhost ~]$ wineserver: could not save registry branch to /home/basia/.wine-K82ud1/system.reg : No such file or directory wineserver: could not save registry branch to /home/basia/.wine-K82ud1/user.reg : No such file or directory no i co ja biedna mam zrobic ? :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joga.Bonito Napisano Styczeń 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2007 Siemka, czy ktoś wie jak uruchomić program za pomocą tego wine? Wydaje takie polecenie: wine /home/Tomek/swcadii.exe i wyskakuje mi to: Warning: the specified Windows directory L"c:\\windows" is not accessible. Warning: the specified System directory L"c:\\windows\\system32" is not accessible. Warning: could not find DOS drive for current working directory '/home/Tomek', starting in the Windows directory. X Error of failed request: GLXBadContext Major opcode of failed request: 143 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 18 Current serial number in output stream: 18 Wiecie co z tym zrobić? Używam winesetuptk, ale nie wiem co tam pozmieniać żaby działało, a nie chce popsuć Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbara Napisano Styczeń 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2007 czesc Joga, mozna robic rozne sztuczki, ale na poczatek radze Ci uruchamiac programy w ~/.wine/drive_c/Program Files skopiuj wiec plik swcadii.exe do /home/Tomek/.wine/drive_c/Program Files/ i w terminalu przejdz sobie do tego "Program Files" i wklep: wine swcadii.exe jak nie zadziala, wklej co wypisalo. ( a swoja droga, czy wiesz ze to powinno pojsc pod wine? ) ponadto: zglaszasz problem, a nawet sie powiesz jaka to wersja wine, z czego zainstalowana i skad, jaka FC itd. ... gdyby to bylo forum jasnowidzow...ale nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi