kohena Napisano Grudzień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2005 Witam wszystkich serdecznie. Jestem babą i mam raczej babski problem, choć myśle przyprawiłby on nie jednego faceta o ból głowy. Postawiłam własnie Fedorkę na laptopie, Compaq Presario R3000. Właścicie po małych poprawkach, dodaniu kilku wtyczek, jak mp3 itp. chodzi wyśmienicie, nie wiesza się, dźwięk jest, szybko ładuje itd. Problem natomiast pojawił się kosmetyczny. Wszystkie czcionki na ekranie mam jakby rozmyte, niewyraźne. Już próbowałam wszelkich ustawień wygładzania, wygładzania podpikselowego, stypów hintingu i nic. Wciąż to samo. Na dłuższą metę pracy jest to nieprzyjemne. Może ktoś się kiedyś spotkał z czymś takim i mógłby mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 a czy masz zainstalowane czcionki truetype? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Grudzień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 pamietam ze bylo to juz na forum wiec sprobuj poszukac... ...nie pamietam tylko czy zostalo rozwiazane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kohena Napisano Grudzień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 Tak, mam zainstalowane czcionki true type. Ale już wiem o co chodziło. Problem z rozdzielczoscią, bo jak wiadomo ekrany widescreen pracują na innych rozdzielczościach - format 16:9, a nie zwyczajny 4:3. I w tym był właśnie problem. Już jest pięknie i wyraźnie. Pozdrawiam wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niunia1234 Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Mam ten sam problem (nie na laptopie) i nie mam pojecia co z tym zrobic, na innych rozdzielczosciach jest w pozodku ale inne sa za duze, poza tym zawsze pracowalam na tej rozdzielczosci i bylo w poządku i nagle wczoraj wlaczam kompa i czcionki juz byly rozmyte a dzien wczesniej bylo w pozodku. Prosze pomozcie mi nie wiem co sie moglo stac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Grudzień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 Masz monitor/panel lcd ? Laptopa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niunia1234 Napisano Grudzień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2007 panel lcd. co jaks czas to sie samo naprawia ale w tej chwili czcionki sa rozmyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi