cosmo Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 Witam zamierzam uruchomić serwis w którym zanjdować się ma forum. Ma ono być czytelne, szybkie i bezpłatne; chciałem zapytać co byście sugerowanli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 Joomla + SimpleBoard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2005 ... + UNB! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2006 hmm a co myślicie o phpBB? Co prawda gdzieś, ktoś napisał że wszyscy to mogą postawić więcjest to "g***" ale taka argumentacja jest wg mnie śmieszna kolo poprostu musiał się dowartościować. Interesuje mnie Wasz pogląd na tą sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedenk Napisano Styczeń 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2006 Ja tam do phpBB nic nie mam, no chyba że jest od ch**a hacków poinstalowanych (Hiho phpBB mod. by Przemo), to zaczyna mnie to irytować. Szczególnie jakieś g... paski z expem, hp i czymśtam jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2006 phpBB jest całkiem dobre ale ma dwie wady: a) to tylko forum i nic więcej. Przy wykorzystaniu dobrego CMS możesz zrobić galerię zdjęć, download plików i co tylko Ci się zamarzy i to z różnymi prawami dla różnych użytkowników. A więć jeśli chcesz serwis, to samo phpBB Ci na wiele się nie przyda. phpBB stało się do tego stopnia popularne że po sieci chodzą roboty które starają się wykorzystać dziury w forum żeby robić brzydkie rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2006 Uzywam i polecam phpbb mod by przemo lub na poczatek czyste phpbb aby nie zostac zasypanym przez tony pluginow phpbb posiada rowniez zintegrowany system Portalowy Osobiscie wybralbym Joomla + phpbb mod by przemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 @neo_fox oczywiście że nie chcę samego forum. ma to być cms+forum które przecież łatwo podpiąć Co do tych robotów to trochę mnie zasmuciłeś bo myślałem że to bezpieczne forum. Zastanawiam się wobec tego nad UNB ale chciałem się zapytać jak wypada porównanie go z innymi skryptami i do jakiego CMS'a (bezpieczny, bezpłatny, szybki,dużo możliwości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 @neo_fox oczywiście że nie chcę samego forum. ma to być cms+forum które przecież łatwo podpiąć Co do tych robotów to trochę mnie zasmuciłeś bo myślałem że to bezpieczne forum. Zastanawiam się wobec tego nad UNB ale chciałem się zapytać jak wypada porównanie go z innymi skryptami i do jakiego CMS'a (bezpieczny, bezpłatny, szybki,dużo możliwości). Ogólnie nie testowałem zbyt wielu ale Joomla wydaje mi się być najsensowniejsza. No i jest do niej od zabicia komponentów. Co do bezpieczeństwa też nie można narzekać. Jak do tej pory o ile wiem znaleziono w mambo jeden poważny błąd który w Joomla jest już poprawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 w phpBB mozna zrobic galerie i download. a jesli chodzi o rozne prawa dla userow to sie jeszcze w to nie bawilem wiec nic nie powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Hehe... w internecie jest więcej exploitów do phpbb niż dodatków do niego (w niektórych wersjach można się nawet włamać przez zmianę nagłówka pliku cookie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2006 Hehe... w internecie jest więcej exploitów do phpbb niż dodatków do niego (w niektórych wersjach można się nawet włamać przez zmianę nagłówka pliku cookie). hm moze i jest ale ile z nich dziala na najnowszych wersjach? ps. co do tego cookie to rzeczywiscie byl ostatnio wykryty bug ale juz jest zalatany, zreszta zalatanie go polegalo na recznej edycji kilku plikow^^ (to tak aby odstraszyc co poniektorych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2006 Chciałem przejść z phpBB na UNB jednak to drugie ma jedną dużą wadę, przynajmniej dla mnie. Jeżeli chcesz dużo funkcji i for pochować to jest problem z nadawaniem uprawnień dla użytkowników, najpierw musze dla usera dać członkostwo w grupie members, dzięki któremu użytkownik uzyskuje do wszystkiego dostęp(poza administracją), a potem zdefiniować inną grupę by je można było zabrać przez to zabieranie uprawnień do niektórych funkcji na forum robi się stracznie uciążliwe. Pozatym na UNB nie znalazłem ładnych skinów. PS: Mam nadzieję że UNB się rozwinie bardzo szybko bo to ciekawa alternatywa dla phpBB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Styczeń 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2006 Hehe... w internecie jest więcej exploitów do phpbb niż dodatków do niego Swego czasu google zablokowało wyszukiwanie frazy phpbb. Teraz też na pierwszy rzut oka widać, że reultaty (przynajmniej początkowe) są mocno przefiltrowane. Ale oczywiście nadal znaleźć wszystko można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2006 Hehe... w internecie jest więcej exploitów do phpbb niż dodatków do niego Swego czasu google zablokowało wyszukiwanie frazy phpbb. Teraz też na pierwszy rzut oka widać, że reultaty (przynajmniej początkowe) są mocno przefiltrowane. Ale oczywiście nadal znaleźć wszystko można. Na moich stronkach pojawiają się notorycznie odwiedzający, prawdopodobnie roboty, które starają się dostać do plików i katalogów specyficznych dla phpBB. Mimo że nie mam nigdzi tego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi