Skocz do zawartości

Samozamykający Sie Open Office 2.0 Beta

zbyszekduzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mój Open Office 2.0 Beta nie chce współpracować z plikami Worda

doc ,pps i gdy tylko po otwarciu pliku próbuję coś zrobic np wydrukować on hyc i już go nie ma

Czy ktoś wie jakie tabletki mu podać?

Mam FC4 z jądrem 2.6.11

próby robiłem pod Gnomem 2.10.0

ten OOffice ma numerek 1.9.104

co prawda mam niewiele miejsca wolnego -ok 500Mb na partycji z Fedorą ale sądzę że to mi tylko

spowalnia działanie systemu a nie wpływa na ta aplikację

To by znaczyło, że w tym szaleństwie jest metoda...

Czytając w prasie testy systemów operacyjnych, autorzy testu uznali, że OO w FC_3 potrafi powodować jej destabilizację (nie podali szczegółów). Ten nie pożądany efekt znikał rzekomo po odinstalowaniu OO i ponownej instalacji OO ze strony www.

Czy ktoś odwży się stwierdzić, że: OO lepiej nie instalować razem z dystrybucją ?

Dziekuję wszystkim za wszelaka pomoc

tą wersję O.Office miałem dołączona do dystrybucji FC4 z Linux+ extra nr 56

Mam tylko jedno pytawnie :Czy przy aktualizacji ściągnie mi sie ok 200 Mb? czy tylko kilka?

Mam nieduzo wolnego miejsca

A może powinnem najpierw odinstalować ten pakiet a potem ściągać inny?

To sprobuj zaktualizowac tylko writera. Pociagnie "troche" mniej MB.... Jeżeli musisz pracować z plikami DOC, a OOo sie wiesza, to zaistaluj inny, mniejszy edytor(np. Abiword,a OO z oszczednosci miejsca wywal). Ryzykujesz niestety tym, ze wsparcie dla DOC w Abi jest... gorsze. Ale jesli zależy ci na przenoszeniu dokumentów Word - Linux, to zapisuj w Word jako RTF. Pozostaje problem z PPS bo to chyba PowerPoint, a tego juz dfobrze nie otwiera nic poza OOo Impress...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...