zbyszekduzy Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Witam mój Open Office 2.0 Beta nie chce współpracować z plikami Worda doc ,pps i gdy tylko po otwarciu pliku próbuję coś zrobic np wydrukować on hyc i już go nie ma Czy ktoś wie jakie tabletki mu podać? Mam FC4 z jądrem 2.6.11 próby robiłem pod Gnomem 2.10.0 ten OOffice ma numerek 1.9.104 co prawda mam niewiele miejsca wolnego -ok 500Mb na partycji z Fedorą ale sądzę że to mi tylko spowalnia działanie systemu a nie wpływa na ta aplikację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 myślę, że możesz spróbować ściągnąć najnowszą wersję openoffice, pierwsze co mi przychodzi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Nic się nie dzieje bez powodu. Odpal program w terminalu i obacz jaki error wyrzuca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Trzeba pamiętać że Beta oznacza wersję niedokończoną/niestabilną, gdzieś czytałem recenzję Fedory 4 i tam zarzucali twórcom że dali właśnie niestabilną wersję tak popularnego pakietu. Ściągnij wersję "ostateczną". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L-User Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 To by znaczyło, że w tym szaleństwie jest metoda... Czytając w prasie testy systemów operacyjnych, autorzy testu uznali, że OO w FC_3 potrafi powodować jej destabilizację (nie podali szczegółów). Ten nie pożądany efekt znikał rzekomo po odinstalowaniu OO i ponownej instalacji OO ze strony www. Czy ktoś odwży się stwierdzić, że: OO lepiej nie instalować razem z dystrybucją ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Styczeń 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2006 Nie wiem, bo nigdy tak nie robiłem - zawsze sciągałem z openoffice.org. Nie narzekam, chociaz nie moge sie połączyć z bazą MySQL. Ale nie wiem, czy ten problem jest rozwiązany w pakietach do fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Styczeń 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2006 najlepszą tabletką chyba by było "yum update" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2006 Po co Beta?? Ja mam nową stabilną polską wersję Openoffice.ux.pl 2.0. Nie ma problemów, ale przy starcie aplikacja zawiesza się trochę, ale trzeba przeczekać kilka sekund i już idzie szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Styczeń 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2006 Dziekuję wszystkim za wszelaka pomoc tą wersję O.Office miałem dołączona do dystrybucji FC4 z Linux+ extra nr 56 Mam tylko jedno pytawnie :Czy przy aktualizacji ściągnie mi sie ok 200 Mb? czy tylko kilka? Mam nieduzo wolnego miejsca A może powinnem najpierw odinstalować ten pakiet a potem ściągać inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2006 200 MB raczej nie zajmuje ale jesli masz naprawde malo to moze byc problem... Mozesz wlasnie odinstalowac ten stary po tym uzyskasz nieco przestrzeni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 To sprobuj zaktualizowac tylko writera. Pociagnie "troche" mniej MB.... Jeżeli musisz pracować z plikami DOC, a OOo sie wiesza, to zaistaluj inny, mniejszy edytor(np. Abiword,a OO z oszczednosci miejsca wywal). Ryzykujesz niestety tym, ze wsparcie dla DOC w Abi jest... gorsze. Ale jesli zależy ci na przenoszeniu dokumentów Word - Linux, to zapisuj w Word jako RTF. Pozostaje problem z PPS bo to chyba PowerPoint, a tego juz dfobrze nie otwiera nic poza OOo Impress... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi