@WalDo Napisano Styczeń 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2006 I ze co sorki Waldo, ubuntu jest najwolniejsze distro? Jeśli tak to się z tym nie zgadzam W sumie nie ma o co wojny toczyć Mówię z własnego doświadzczenia. Fakt, że miałem zainstalowane dość krótko, więc i system był niezbyt dopieszczony - może to była przyczyna, może tak jak w Fedorze trzeba kilka(naście? dziesiąt?) zbędnych rzeczy wyłączyć i zaczyna jeździć. To jest to co w linuksie lubię najbardziej - każdy może spróbować, potrenować i wybrać to co mu pasuje najbardziej. I dwukwiatowi chyba też bym polecił właśnie takie podejście: zainstaluj zobacz czy działa, jak działa i wybierz to co Ci najlepiej przypasuje. Jak widzisz każdy ma inne doświadczenia, każdy poleca co innego Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwukwiat Napisano Styczeń 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 sciągnąłem sobie ubuntu, ale chyba obraz był uszkodzony bo wiesza sie przy 70% instalacji systemu głównego... no niestety chyba będę musiał kupić nowszy sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 jak masz jakiegoś innego linuksa na innym kompie to wpisz md5sum nazwa_obrazu.iso i porównaj z tym na stronie jaki powninien byc, to bedziesz wiedzial czy jest walniety obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwukwiat Napisano Styczeń 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 a jak nie mam? [zrezygnowałem z tego ubuntu, znalazłem Vector Linux, zastanawiam sie tylko czy sie nie porywam z motyką na słońce, bo to distro oparte na Slack. czyli raczej nie dla newbie] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 z tego co wiem to Vector ma KDE wiec zapomnij, jak chcesz to kombinuj nie jesteś w stanie nic nowego zainstalować na takim sprzecie, albo to co ci poleciłem, albo jedynie jakis RedHat 7, 8 cos naprawdę starego, coś na przełomie windowsa98, nie terazniejszych dystrybucji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwukwiat Napisano Styczeń 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 Vector w wersji standard ma jedynie fluxboxa i xwindow. minimalne wymagania to 64mb ramu. sprobóję to zainstalować. pytanie: jak sprawdzić sume kontrolna pod windowsem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 Total Commander ma wbudowane narzedzie do liczenia sum... albo jakis programik, chociazby z ktoregos z tych linkow: http://www.openoffice.org/dev_docs/using_m...sums.html#links lub ten ciekawy programik. Upewnij sie ktorej sumy kontrolnej potrzebujesz, zebys przypadkiem nie probowal porownac SHA1 z md5... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 albo tu: http://www.pc-tools.net/win32/md5sums/ http://www.fastsum.com/ @Dwukwiat tu masz minimalne wymagania Vectora, wiec wątpie czy on pójdzie na jego sprzęcie :] http://os.newsforge.com/os/05/05/06/195221...l?tid=152&tid=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwukwiat Napisano Luty 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2006 "The minimum requirements however are a Pentium II 300 with 128MB RAM. It does wonders with your old computer." więc powinno ruszyć w wersji standard. mam obraz, wypaliłem na cd, jest kompletny, ale wywala kolejne błędy. ale jestem uparty;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi