Bedenk Napisano Styczeń 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 Witam, na początku chce powiedzieć że niezbyt wiedziałem w której kategori dać ale że temat dotyczy nie tylko Fedory więc postanowilem dać to tutaj. Chciałbym zainstalować kilka dystrybucji na moim twardzielu, ale ze dysponuję "tylko" 80 GB więc szukam sposobu żeby to jakos lepiej poukładać. Na googlach znalazłem kilka topiców ale chciałem się zapytać jeszcze was: 1. Kilka dystrybucji - jeden swap - ma ktoś tak, jakieś problemy? 2. Kilka dystrybucji - jeden /home - Znalazłem takie cuś na googlach... Podobno działa, ale chciałbym się zawczasu upewnić na 100%... Nie lubię być aż takim królikiem doświadczalnym BTW. Co do Fedory 5... Czy jeśli ściągne wydanie test to czy po wyjściu wersji stabilnej wystarczy update czy zalecanym sposobem jest wtedy format i instalacja z płyty tak jak w przypadku numerka niżej? BTW2. Ma ktoś z was Syllable? Jakie wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 1. Kilka dystrybucji - jeden swap - ma ktoś tak, jakieś problemy? 2. Kilka dystrybucji - jeden /home - Znalazłem takie cuś na googlach... Podobno działa, ale chciałbym się zawczasu upewnić na 100%... Nie lubię być aż takim królikiem doświadczalnym Odpowiadam na pytania 1. i 2. Tak, można zrobić. Sam tak działam (W tej chwili FC4 i FC5 test2). Kiedyś zamiast FC5 było Open SUSE i tez było OK. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2006 Wspólny /home i swpam miałem dla dwch dystrybucji i to różnych. Nawet w obu był ten sam (_urzytkownik_ → użytkownik) ORT, tzn. tak samo się nazywał W sumie to działa. Najlepiej miec dwa różne środowiska, albo oba takie same Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi