Skocz do zawartości

Kilka Dystrybucji, Jeden Dysk...

Bedenk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na początku chce powiedzieć że niezbyt wiedziałem w której kategori dać ale że temat dotyczy nie tylko Fedory więc postanowilem dać to tutaj.

Chciałbym zainstalować kilka dystrybucji na moim twardzielu, ale ze dysponuję "tylko" 80 GB więc szukam sposobu żeby to jakos lepiej poukładać.

Na googlach znalazłem kilka topiców ale chciałem się zapytać jeszcze was:

1. Kilka dystrybucji - jeden swap - ma ktoś tak, jakieś problemy?

2. Kilka dystrybucji - jeden /home - Znalazłem takie cuś na googlach... Podobno działa, ale chciałbym się zawczasu upewnić na 100%... Nie lubię być aż takim królikiem doświadczalnym tongue.gif

BTW. Co do Fedory 5... Czy jeśli ściągne wydanie test to czy po wyjściu wersji stabilnej wystarczy update czy zalecanym sposobem jest wtedy format i instalacja z płyty tak jak w przypadku numerka niżej?

BTW2. Ma ktoś z was Syllable? Jakie wrażenia?

1. Kilka dystrybucji - jeden swap - ma ktoś tak, jakieś problemy?

2. Kilka dystrybucji - jeden /home - Znalazłem takie cuś na googlach... Podobno działa, ale chciałbym się zawczasu upewnić na 100%... Nie lubię być aż takim królikiem doświadczalnym  tongue.gif

Odpowiadam na pytania 1. i 2. smile.gif Tak, można zrobić. Sam tak działam (W tej chwili FC4 i FC5 test2). Kiedyś zamiast FC5 było Open SUSE i tez było OK.

Pozdr,

W.