przybysh Napisano Styczeń 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2006 Witam. Mam następujący problem z Yumem....który łączy się z netem jaki posiadam. Otóż necik dostarcz mi kablóweczka dziele łączę 128k na dwie osóbki więc na łebka przypada jakieś 8KB no i tu jest problem....bo kiedy komp kumpla chodzi i korzysta z neta...wystarczy że jakiś ssak ma ustawione limity na 6KB to yum ma ogromne problmy z połączeniem z serwerami i z ściaganiem plików.... I moje ptanie brzmi czy można jakoś zmienić ustawienia Yum`a żeby nie zrywał tak często połączenia z serwerami....?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2006 ogólnie to ci powiem, że to i tak nie ma wpływu na to że ci zerwie połączenie, bo yum pamieta gdzie skonczył i co pobrał wiec jak od nowa ściągasz to nie ściągasz tego od początku he troche zakręciłem, ale to dziwne ze ci zrywa. Może masz coś źle poustawiane? Jak to dzielisz przez router czy jak? Sprawdz to. Mam kolegę co mial(juz nie ma bo ma neo)sdi podzielone na 6 osób i takich czarów nie mial nigdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przybysh Napisano Styczeń 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 ogólnie to ci powiem, że to i tak nie ma wpływu na to że ci zerwie połączenie, bo yum pamieta gdzie skonczył i co pobrał wiec jak od nowa ściągasz to nie ściągasz tego od początku he troche zakręciłem, ale to dziwne ze ci zrywa. Może masz coś źle poustawiane? Jak to dzielisz przez router czy jak? Sprawdz to. Mam kolegę co mial(juz nie ma bo ma neo)sdi podzielone na 6 osób i takich czarów nie mial nigdy łącze jest dzielone wprost z medemu kablowego.... ja korzystam z ethernetu kumpel z usb..... każdy z nas ma własne zewnętrzne ip.... no ale kablówka jest do d*py bo kazała jednocześnie korzystać z usb i eth a producent modemu odradza takiej kombinacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 No to może jest to wina kablówki? Czy zrywa ci tylko na połaczeniu z yum czy może rownież zrywa jak pobierasz jakieś wieksze pliki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 No to może jest to wina kablówki? Nie sądzę, żebyśmy mieli tę sama kablówkę, ale moja działa w sposób b.dobry a mimo to update yumem też mi się czasem wiesza. Mam wrażenie, że jest to raczej kwestia repozytoriów, które są w określonych godzinach (między 17.00 a 19.00 naszego czasu) dość mocno obciążone. Radę na to mam zazwyczaj jedną - czekam do 20.00 i dopiero wtedy ciągnę aktualizacje albo cierpliwie czekam aż się połączenia podniosą. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Dlatego się właśnie zapytałem czy przy pobieraniu plików rownież zrywa, bo jak nie tzn tak jak mówisz WalDo to będzie po prostu ta przyczyna Pozdro AB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 faktycznie, u mnie też zrywa połączenia. Najczęściej chyba z livna mi zrywa...ale cierpliwość to wielka cnota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przybysh Napisano Styczeń 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 faktycznie, u mnie też zrywa połączenia. Najczęściej chyba z livna mi zrywa...ale cierpliwość to wielka cnota no spoko:) tylko nie mam czasu żeby siedzieć przed kompem i sprawdzać co chwila czy jeszcze ściąga czy już nie....a że łącze wolne to trwa czasami długo.... może ktoś umiałby napisać skrypcik shella co by wznawial np upgrade po tym jak yum nie zakończy sie sukcesem??? to by bardzo życie ułatwiło:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi