mobo Napisano Styczeń 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2006 Idzie pasek postempu w oknie motywy i nowy motyw nie pojawai się w okienku co jest grane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Nie chcę z Ciebie robić, jak to napisałeś w poprzednim poście, "głópca" (jak to ślicznie wyglada przez "o" z kreską ), ale czy po instalacji motywu: 1.Zrestartowałeś FF? 2.Wszedłeś w menu "Narzędzia->Motywy", wybrałeś motyw i kliknąłeś "Zastosuj"? Pozdr, W. P.S. Słyszałem o słowie "tempo", ale pasek jest "postępu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Właściwie to jak zainstalować motyw do ff'a? Zciągnąć plik? P.S.A swoją drogą nasz pseudoortograficzny skrzydlaty moderator się tu nie wykazał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Jak masz ustawione pozwolenie na instalację dodatków ze stron to powinien się automagicznie zacząć instalować po kliknięciu na linka z plikiem motywu/innego_dodatku. Jeśli się nie instaluje z jakiegoś powodu to ściągnij plik na dysk i wybierz Plik -> Otwórz plik... i wskaż ściągnięty plik. Powinna się zacząć instalacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 A u mnie jak zinstalowałem thema w ff odpalonego jako root to owszem zainstalowało skórkę ze strony ale tylko dla roota inni użytkownicy w tabelce skinów nie mają nic poza podstawowym i nie mogą sobie instalować ze stronki(bo nic się po prostu nie dzieje; mam włączną opcje 'Warn me when sites want to install new themes'). Gy jako normalny użytkownik próbuje zotworzyć tak jak powiedziałeś plik to pyta mnie czy zachować do na dysku (to samo okienko które występuje przy zciąganiu z neta ). Jak dodać nowy theme dla zwykłego użytkownika? Jak można zpolonizować ff 1.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 Na stronce www.firefox.pl jest odpowiedni langpack. A z motywami zaraz pokombinuję. edit: Jak klikam na link do pliku .jar to się otwiera takie okienko: http://img294.imageshack.us/img294/6477/zr...tekranu79fi.png Możliwe że masz wyłączoną opcję instalacji w about:config. Rozszerzenia da się normalnie instalować? Ew. możesz spróbować otworzyć Firefoksa i przeciągnąć plik z motywem w obręb okna Fx (tak samo jak rozszerzenia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 1. O którą opcję w about:config Ci chodzi? 2. Jak przeciągam plik do okna Theme (z wyborem skina) to nic się nie dzieje. 3.Rozszerenia instalowałem jako root ale działają dla każdego usera (i myślałem że tak samo trzeba ze skinami ale u mnie to się nie sprawdza) 4. nie bardzo oge znaleźć ten pakiet lokalizacyjny (ale może tylko ślepy jestem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 http://firefox.pl/langpkg.html To jest pakiet językowy. W about:config jest taka opcja xpinstall.enabled (powinno być na true) ale nie wiem czy to działa też na motywy (na pewno na rozszerzenia). A tak w ogóle możesz zapisywać cokolwiek w profilu jako zwykły user? Może w tym problem. Profil powinien być w ~/.mozilla/firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosmo Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 Więc sytuacja wygląda tak: 1. Zinstalowałem (jako USER) po dodaniu do zaufanych wittryn firefox.pl tego language packa ze stromki normalnie ale nic z tego po restarcie ff'a nadal mam file a nie plik. Mało tego zrobiłem update flashgota (ale nie bardzo wiem jak sprawdzić czy działa.jako upgrade) 2. FF 1.5 jakoś dziwnie działa po kliknięciu na link czasami ładuje stronke i nagle na pasku stanu done i nic się nie mienia jest nadal ta z linkiem Po kilkukrotnych kliknięciach lub wpisaniu w pasku adresu w końcu wejdzie ale jest to droga przez mękę 3. Na swoim profilu mam $ ls -la ./.mozilla/firefox/ razem 40 drwxrwxr-x 3 userek pier 4096 cze 26 2005 . drwxrwxr-x 4 userek pier 4096 cze 27 2005 .. drwx------ 8 userek pier 4096 sty 29 15:21 fw8zh5ik.default -rw------- 1 userek pier 2990 sty 29 15:14 pluginreg.dat -rw-rw-r-- 1 userek pier 94 cze 26 2005 profiles.ini 4, w xpinstall.enabled miałem false ale zmiana na true nic nie dała ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi