Skocz do zawartości

Quick Starter Do Wszystkiego

siomek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dość szybki komputer i dużo ramu. W głowie urodził mi się pomysł, żeby w czasue ładowania środowiska graficznego wrzucić do ramu wszystko to co używam. Jest taka aplikacja, która by pozwoliła na dodanie dowolnej aplikacji do quick startera?

mozna zrobic naokolo

1) robisz ramdysk i montujesz do /mnt/ram

2) do rc.local dopisujesz polecenie cp /katalog_do skopiowania/*.* /mnt/ram/

3) odpalasz soft z ramu.

4) teraz zonk- musisz znalezc jakis skrypt uruchamiany przy zamykaniu systemu i dopisac zeby spowrotem zgral ramdysk na dysk....

4) teraz zonk- musisz znalezc jakis skrypt uruchamiany przy zamykaniu systemu i dopisac zeby spowrotem zgral ramdysk na dysk....

Skrypt taki można (po napisaniu wink.gif) umieścić w /etc/init.d i w odpowiednich katalogach /etc/rc?.d zrobić dowiązania symboliczne z o nazwach zaczynających się od K99*. Taki skrypt wykonuje się przy zamykaniu systemu lub przechodzeniu na inny poziom poleceniem "init <nr poziomu>"

Pozdr,

W.

• 2 weeks later...

Wszystko ładnie z tym ram dyskiem, nawet ten skrypt nie byłby takim bólem. Ale:

1. Wolałbym, żeby to było coś w rodzaju quickstartera. Program jest uruchomiony, jedynie wywołanie go powoduje uaktywnienie gui,

2. Z tym kopiowaniem całego oprogramowania do ram dysku to nieco kłopotliwe, bo będzie trwało długo przy starcie systemu.

W związku z tym mam pytanie. Jak działają quickstatery?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...