avogadro Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 Ja mam takie małe pytanko otóż jak zrobić aby głośność była ustawiona cały czas tak samo ponieważ po każdorazowym właczeniu kompa muszę ustawiać wszystkie kanały na nowo a to jest dosyć uciążliwe moje dane to FC4 Gnome Karta dźwiękowa AC97 moduł snd-via82xx Z góry dziękuje za jakiekolwiek sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Luty 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2006 Cześć spróbuj przy wylogowaniu zaznaczyć "zapis bieżących ustawień". Powinno pomóc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avogadro Napisano Luty 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2006 Już próbowałem i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2006 su - nano /etc/rc.d/rc.local na koncu pliku podajesz komenda do ustawiania glosnosci, poszukaj na forum to gdzies ktos pisal jak poustawiac okreslony kanal na okreslona glosnosc poprzez wywolania alsa* z parametrami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avogadro Napisano Luty 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2006 Dzięki bardzo poszukałem na forum pod rc.local i zrobiłem sobie plik z wpisem włączając ten plik w rc.local #!/bin/bash amixer set 'Master' 100% on amixer set 'Line' 100% on amixer set 'PCM' 100% on amixer set 'Headphone' 100% on I pomogło wielkie dzięki Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2006 pomogło nie pomogło, ja bym się zainteresował poleceniami alsactl store i alsactl restore; to sporo wygodniejsze niż "sztywne" ustawienia startowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avogadro Napisano Luty 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2006 Próbowałem poleceń alsactl store oraz alsactl restore i nic głośność jak się wyłączała tak się wyłącza dlatego pozostało mi tylko takie zafixowanie na stałe pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi