coreon Napisano Luty 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2006 mam neostrade + i modem sagem fast otworzylem plik eagleconfig tak jak pisze po instalacji sterow eagle, skonfigorowalem to i potem wyskoczyl mi komunikat ze moge wpisc komende startadsl zeby sie polaczyc, ale konsola nie znajduje takiej komendy;/ i recznie tez sie nie moge polaczyc, a diody w modemie caly czas siwieca ;/ WHAT I MUST DO !!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Luty 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2006 jestes zalogowany jako root gdy wydajesz polecenie startadsl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coreon Napisano Luty 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2006 jestem zalogowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal20 Napisano Luty 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2006 Wpisz polecenie eaglestat i wklej tutaj na forum co wyksakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coreon Napisano Luty 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2006 sorry ze zadam tak banalne pytanie ale jestem zoltociobem jezeli chodzi o linux gdzie mam wpisac ta komende wpisywalem zaraz po zalogowaniu sie na root, po konfiguracji tez i przed konfiguracja ale pisze ze nie znalazl takiej komendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micz Napisano Luty 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2006 Wpisz jako root np w katalogu gdzie masz eagestat=>scripts=> otworz konsole, i wpisz ./eaglestat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek12 Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 Witam Mam taki sam problem. Zainstalowałem sagema w homie i wszystko wygląda oki ale przeglądarka nie chce nic otworzyć. Mam Fedore core 4 i sagema fast 800. Prosze o porade bo juz troche mnie to denerwuje. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 pamietajcie ze musicie zainstalowac eagle-usb i kernel-module-eagle-usb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 1) http://remi.collet.free.fr/ <- sciagacie odpowiedzni kernel-module-eagle-usb i eagle-usb w wyborze kernela pomoze uname -r 2) na roota idziesz przez su - rpm -ivh kernel-module-eagle-usb-numerki.rpm eagle-usb-numerki.rpm eagleconfig CHOLERNIE WAZNA KRESKA 3) podajesz startadsl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 Ja jeszcze musialem konfiguracje zmienic, bo nie wiem czemu mial wpisane 8 35 zamiast 0 35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek12 Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 Witam. no dobra ale ja mam 2.6.11-1.1369_FC4 a na tej stronce (_wyrzej_ → wyżej) ORT sa tylko nowsze wersje. Ale dlaczego nie działa mi przeglądarka? I czy trzeba ściągać sterowniki z sieci czy te na płycie neo sa niedobre? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 te na plycie od neo to kijnia stara wersja do kernela 2.4chyba pomecz sie pod windowsem i poszukaj starszych. musza byc. http://rpm.pbone.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C4dyk Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 Ja obecnie posiadam kernel 2.6.11 i zainstalowalem normalnie ze zrodel eagle-usb-2.3.2.tar.bz2, czyli: ./autogen.sh ./configure make make install eagleconfig pozniej z poziomu roota (czyli 'su -') wydalem polecenie 'startadsl' i wszystko pieknie dziala. Ale niestety nie wiem jak zrobic aby laczylo mi sie przy starcie systemu... Wczesniej za kazdym razem wchodzilem do kosoli i wpisywalem 'startadsl', teraz sie troche scfanilem i utworzylem skrot w ~/.kde/Autostart Ale no i tak jest to nie dokonca dobre rozwiazanie bo za kazdym razem musze wpisywac haslo roota. Moze wie ktos jak temu zaradzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek12 Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 Witam Ale dla mnie nie jest broblem zainstalować tylko ze po tej całej instalacji nir wchodzą mi strony ciągle pokazuje mi komunikat ze nie może odnaleść takiej strony (wpisywałem wiele) . No i co macie jakieś propoaycje czego to może być wina.? Czekam na pomoc! Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C4dyk Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 1. Czy uaktywniles polaczenie ('startadsl' w konsoli z poziomu roota); 2. Sprawdz czy aby nie blokujesz firewallem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi