sLaSh Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 hi... http://faq.fedora.pl/#mp3 - skorzystalem z tego faq aby moc sluchac mp3... zrobilem wszystko po kolei do odtwarzacza muzycznego ale wysakuje mi takie cosik: Setting up Install Process Setting up repositories updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 kadu 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 438 kB 00:16 updates-re: ################################################## 1217/1217 Added 56 new packages, deleted 38 old in 10.51 seconds Parsing package install arguments No Match for argument: gstreamer-plugins-mp3 Nothing to do o co chodzi z tym no match for argument ?? czegos mi bakuje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smopi Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Jest tam przecież wyraźnie napisane: Upewnij się, że używasz mojej konfiguracji yum. Ty najwyraźniej nie używasz... Na przyszłość czytaj uważnie to co jest napisane. A teraz podpowiedz: musisz dodać repozytoriuim Livna. Pozdrawiam, Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Pewnie i tak będziesz od razu używał do muzy xmms'a, więc od razu instaluj: yum install xmms-mp3 Tyllko sobie te repa dodaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sLaSh Napisano Luty 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 a jak nie mam xmms to gdzie sie go doinstalowuje ? w ktorym miejscu sa pakiety sry za lame pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Xmms się chyba standardowo z systemem instaluje. Chyba, że pokopałeś w pakietach. Możesz go doinstalować przez yuma → yum install xmms http://faq.fedora.pl/#installsoftware Tylko musisz odpowiednie repa pododawać, bo nie zainstalujesz. Pod powyższym linkiem masz opis, jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 Standardowo to jest Rhythmbox, a XMMS leży w Extras (blee, kto tego starocia jeszcze używa :/). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sLaSh Napisano Luty 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 eh... nic nie idzie co bym nie instalowal to na koncu wyskakuje : warning: rpmts_HdrFromFdno: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID a109b1ec public key not available for xmms-mp3-1.2.10-0.lvn.3.4.i386.rpm Retrieving GPG key from file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-livna Importing GPG key 0xA109B1EC "Livna.org rpms <[email protected]>" i to przy kazdym nie tylko przy xmms... o co z tym chodzi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 http://faq.fedora.pl/#gpgsig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 No Match for argument: gstreamer-plugins-mp3 Nothing to do o co chodzi z tym no match for argument ?? czegos mi bakuje?? Ta paczka została zastąpiona przez gstreamer-plugins-extras-audio (przynajmniej w moich repo) o czym można przekonać się analizując kilka odpytań: [pat@localhost ~]$ rpm -qa |grep gstreamer-plugins gstreamer-plugins-0.8.8-9 gstreamer-plugins-extra-audio-0.8.11-0.lvn.2.4 gstreamer-plugins-0.8.8-6 [pat@localhost ~]$ rpm -q --obsoletes gstreamer-plugins-extra-audio gstreamer-plugins-mp3 [pat@localhost ~]$ rpm -qi gstreamer-plugins-extra-audio Name : gstreamer-plugins-extra-audio Relocations: (not relocatable) Version : 0.8.11 Vendor: Livna.org RPMS x86_64 Release : 0.lvn.2.4 Build Date: czw 27 paź 2005 20:58:05 CEST Install Date: nie 13 lis 2005 11:25:48 CET Build Host: work.thl.home Group : Applications/Multimedia Source RPM: gstreamer-plugins-extra-0.8.11-0.lvn.2.4.src.rpm Size : 142768 License: LGPL Signature : DSA/SHA1, pią 28 paź 2005 09:13:04 CEST, Key ID 71295441a109b1ec URL : http://gstreamer.freedesktop.org/ Summary : extra audio plugins for GStreamer. Description : This package contains extra audio plugins for GStreamer, including - gsm decoding - faad2 decoding - mad mp3 decoding - lame mp3 encoding [pat@localhost ~]$ Dla tych mniej wtajemniczonych - odpytanie obsoletes zwraca nam listę paczek, która podana w argumencie paczka zastąpiła, ew. które nie mogą istnieć jako wersje konkurencyjne. Dlatego później kolejnym zapytaniem sprawdzam, do czego jest dana paczka i proszę, do dekodowania mp3... Jeszcze uwaga do kolegów. Czemu kolegę zmuszacie do używacie takiego średniowieczneo chłamu jak Xmms. Tak, wiem kto jest prezydentem i kto rządzi Polską, ale póki co to wolny kraj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sLaSh Napisano Luty 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 xmms juz dziala Jeszcze uwaga do kolegów. Czemu kolegę zmuszacie do używacie takiego średniowieczneo chłamu jak Xmms. Tak, wiem kto jest prezydentem i kto rządzi Polską, ale póki co to wolny kraj... a jakiego polecasz odtwarzacza ? pozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2006 a jakiego polecasz odtwarzacza ? beep-media-player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 Rhythmbox - może jest duży i nie wygląda kosmicznie ale ma wszystko czego przynajmniej ja potrzebuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2006 A do tego w 0.9.x ma masę super funkcji, które ma chyba tylko quietkowy amarok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 jak bym mogl to bym jezdzil na foobarze 2000 pod linuksem- zero skinow, zaawanspowany equalizer, minimalistyczne uzyce zasobow (winamp mi ciagnie 15mb ramu, foobar 3) i wbudowany dithering ktory minimalnie polepsza jakos dzwieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Rb - prawie 6MB RAM-u, skinuje się razem z resztą GNOME. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi