wlodi04 Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Możecie mi powiedzieć dlaczego mi sie nie chce uruchomić azureus [root@localhost azureus]# dir azureus libswt-awt-motif-3062.so libXm.so README.linux Azureus2.jar libswt-gnome-motif-3062.so libXm.so.2 swt-about.html azureus.png libswt-gtk-motif-3062.so libXm.so.2.1 swt-gtk.jar ChangeLog.txt libswt-kde-motif-3062.so License.txt swt.jar cpl-v10.html libswt-motif-3062.so mpl-v11.txt swt-mozilla.jar lgpl-v21.txt libswt-mozilla-motif-3062.so plugins [root@localhost azureus]# ./azureus Starting Azureus... Java exec found in PATH. Verifying... Suitable java version found [java = 1.5.0_06] Configuring environment... ./azureus: line 83: cd: /Fedora: Nie ma takiego pliku ani katalogu Loading Azureus: java -cp :Azureus2.jar:swt-gtk.jar:swt.jar:swt-mozilla.jar -Djava.library.path=/Fedora Core 4/Instalki/p2p/Azureus/azureus org.gudy.azureus2.ui.swt.Main '' Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: /Fedora Core 4/Instalki/p2p/Azureus/azureus/libswt-motif-3062.so: ./libXm.so.2: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied at java.lang.ClassLoader$NativeLibrary.load(Native Method) at java.lang.ClassLoader.loadLibrary0(ClassLoader.java:1751) at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1676) at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:822) at java.lang.System.loadLibrary(System.java:992) at org.eclipse.swt.internal.Library.loadLibrary(Library.java:100) at org.eclipse.swt.internal.motif.OS.<clinit>(OS.java:20) at org.eclipse.swt.graphics.Device.<clinit>(Device.java:89) at org.gudy.azureus2.ui.swt.mainwindow.SWTThread.<init>(SWTThread.java:58) at org.gudy.azureus2.ui.swt.mainwindow.SWTThread.createInstance(SWTThread.java:45) at org.gudy.azureus2.ui.swt.mainwindow.Initializer.<init>(Initializer.java:70) at org.gudy.azureus2.ui.swt.Main.<init>(Main.java:64) at org.gudy.azureus2.ui.swt.Main.main(Main.java:104) Azureus TERMINATED. [root@localhost azureus]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 A nie możesz go zainstalować yumem, albo z jakiejś paczki rpm, powinno działać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 A nie możesz go zainstalować yumem, albo z jakiejś paczki rpm, powinno działać Pozdrawiam Nie ma chyba azureusa w oficjalnych paczkach, bynajmniej nie spotkałem jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 [root@localhost azureus]# ./azureus Jako root Azureusa odpalasz? Ale jak już musisz, to sprawdź czy poprawnie skompilowałeś i zainstalowałeś jave http://www.fedorafaq.org/#java, bo wersję jak widzę masz najnowszą. I odpalaj Azureusa ze zwykłego usera, bo inaczej to szkoda wysiłku na pomaganie Ci, bo system i tak długo nie pożyje. To nie Windows, nie musisz mieć administratora, żeby zajrzeć do Internetu. Azureusa nie musisz nawet instalować jako root. Paczka zawiera binarki, których nie trzeba kompilować. Wystarczy, że rozpakujesz do dowolnego katalogu, do którego ma pełny dostęp użytkownik. Ja mam np. $HOME/bin/azureus i działa bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Moim zdaniem przeszkadza tu ścieżka do javy. Djava.library.path=/Fedora Core 4/Instalki/p2p/Azureus/azureus Chyba te spacje źle czyta. Kiedyś uruchamiałem azureusa i musiałem trochę pokombinować ze ścieżkami do javy. Nie pamiętam w jakim pliku ale musiałem zmienić co najmniej 2 ścieżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 To może zrób jakieś dowiązanie proste do javy i ścierzkę do niego mu podaj Albo w jego katalogu dowiąż jak istnieje taka opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi