QuiQue Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 witam. płyty nagrywałem pod burn CD ale mam problem, obo n chyba zamyka te płyty, nie ma tam zbyt wiele opcji do konfiguracji. moglibyście polecić jakiś łatwy program do nagrywania, który byłby kompatybilny z windowsowymi porgramami a funkcjonalnośicą byłby na poziomie nero.. ps. czy z tymi płytkami nagranymi pod burn cd/dvd to koiec ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 k3b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 k3balbo z nieco mniejszą ilością opcji i możliwościami gnomebaker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Luty 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2006 Są jeszcze graveman i xcdroast, jednak ja używam Gnomebakera, jak dla mnei znakomity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2006 jednak ja używam Gnomebakera, jak dla mnei znakomity. Other wiesz może czy do gnomebaker'a jest jakaś wtyczka, która umożliwia nagrywanie w locie płyty audio z mp3? Coś jak z pakietu k3b-mp3. Spodobał mi się gnomebaker, bo odpala mi się kilka razy szybkciej niż k3b , ale brak mi tej funkcji. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Napisano Marzec 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2006 A w jaki sposób i czy w ogóle ORT można zmienić barwę tonu nagrywanych utworów, czy któryś z programów do nagrywania to umożliwia?. Możliwość korekcji barwy dźwięku poszczególnych utworów widziałem kiedyś chyba w windzianym Nero, a jak to wygląda w programach dla Linuksa ?. Do tej pory używam k3b, jednak muzyka nagrywana przy jego pomocy, zwłaszcza składanki robione z mp3 po nagraniu posiadają za mało wysokich tonów - są mocno zbasowane ;( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2006 jednak ja używam Gnomebakera, jak dla mnei znakomity. Using generic SCSI-3/mmc CD-R/CD-RW driver (mmc_cdr). Driver flags : MMC-3 SWABAUDIO BURNFREE FORCESPEED Supported modes: TAO PACKET SAO SAO/R96P SAO/R96R RAW/R16 RAW/R96P RAW/R96R Drive buf size : 1895168 = 1850 KB FIFO size : 4194304 = 4096 KB cdrecord: Drive needs to reload the media to return to proper status. cdrecord: Cannot get next writable address for 'invisible' track. cdrecord: This means that we are checking recorded media. cdrecord: This media cannot be written in streaming mode anymore. cdrecord: If you like to write to 'preformatted' RW media, try to blank the media first. cdrecord: Operation not permitted. WARNING: Cannot set RR-scheduler cdrecord: Permission denied. WARNING: Cannot set priority using setpriority(). cdrecord: WARNING: This causes a high risk for buffer underruns. 4 seconds. 3 seconds. 2 seconds. 1 seconds. 0 seconds. Operation starts. Waiting for reader process to fill input buffer ... input buffer ready. BURN-Free is ON. Performing OPC... Sending CUE sheet... cdrecord: CUE sheet not accepted. Retrying with minimum pregapsize = 1. cdrecord: Success. send_cue_sheet: scsi sendcmd: no error CDB: 5D 00 00 00 00 00 00 00 20 00 status: 0x2 (CHECK CONDITION) Sense Bytes: 70 00 05 00 00 00 00 0A 00 00 00 00 30 06 00 00 Sense Key: 0x5 Illegal Request, Segment 0 Sense Code: 0x30 Qual 0x06 (cannot format medium - incompatible medium) Fru 0x0 Sense flags: Blk 0 (not valid) resid: 32 cmd finished after 0.006s timeout 200s cdrecord: CUE sheet still not accepted. Please try to write in RAW (-raw96r) mode. cdrecord: Cannot send CUE sheet. cdrecord: Could not write Lead-in. Writing time: 8.879s BURN-Free was never needed. cdrecord: fifo had 64 puts and 0 gets. cdrecord: fifo was 0 times empty and 0 times full, min fill was 100%. Dodam że taki błąd pojawia się z roota i normalnego usera; K3B działa bezproblemowo; zmiana uprawnień do cdrecord nie przynosi żadnych efektów. Ma ktoś jakiś pomysł? Problem pojawia się przy próbie wykonania jakiejkolwiek operacji (nagrywanie, kasowanie nośnika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2006 Other wiesz może czy do gnomebaker'a jest jakaś wtyczka, która umożliwia nagrywanie w locie płyty audio z mp3? Temat nieaktualny, już namierzyłem o co chodzi - trzeba zainstalować gstreamer-plugins-mp3 i po kłopocie. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi