dj_oko Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 Sprawdzałem swój plik /etc/fstab i jest on tak dziwny, że nie chce się nawet dobrze wkleić! Przyjrzyjcie się i pomocy!: LABEL=&\uffff\uffff\uffff\uffff;)+\uffff\uffff7\uffff% swap swap defaults 0 0 /dev/fd0 /media/floppy auto pamconsole,exec,noauto,utf8,managed 0 0 /dev/hdd /media/cdrom auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0 /dev/hdc /media/cdrecorder auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0 To oczywiście fragment tylko, ale ta linia ze swap jest przerażająca! Midnight Commander pokazuje ją JESZCZE inaczej ! Ludzie, co z tym zrobić? Formatować swapa? Od kiedy swap ma label? Pomijam fakt, że jedna z partycji ma label /boot1 i ma zamontowane /home ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 jak Ty to zrobiłeś? może to po prostu jakiś problem z kodowaniem znaków, ale myślę, że nie warto formatować, spróbuj poprawić najpierw fstab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 Formatować swapa? Od kiedy swap ma label? Generalnie to ostro coś namieszałeś Bardziej szczegółowo, to nie słyszałem o formatowaniu swapa, bo niby po co? A że swap ma etykietę? Ano ma. Każda partycja pod linuksem może mieć (pod windami czy innym MacOS zresztą też ) Ja mam np. taki wpis: LABEL=SWAP-hde5 swap swap defaults 0 0 Sądzę, że najprostszy wpis (przy założeniu, że swap jest np. na /dev/hda3) powinien wyglądac jakoś tak: /dev/hda3 swap swap defaults 0 0 Jeśli chcesz mieć label to skorzystaj z polecenia e2label - polecenie jest proste a man do niego krótki, więc nie będę tu szczegółów opisywał. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 A jak ci powiem, że e2label sobie nie radzi z tym? Mówie wam, mój /etc/fstab to dzieło sztuki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 Mówie wam, mój /etc/fstab to dzieło sztuki:) Noooo LOL To już tyko najbardziej lamerską poradę chyba mogę dać Przeinstaluj się, najlepiej poczekaj jeszcze kilka dni i od razu na FC5 Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2006 A czym sprawdzałeś zawartość swojego fstab ?? Cat'em ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 Cat'em i mc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi