enter1 Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 a teraz chlopcy powiedzcie mi jak to zainstalowac... jak FC4 sie zrabie to poczekam 6 dni Pod Tym adresem jest dużo informacji. Poniższe zrzutki są też z tej strony: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Tutorial jak to ustrojstwo odpalić pod FC5: http://ghaefb.rebootcomic.com/?page_id=41 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Tutorial jak to ustrojstwo odpalić pod FC5: http://ghaefb.rebootcomic.com/?page_id=41 ale po tym zabiegu bedzie strasznie zasyfiony system, jak dla mnie nie warto jak beda paczki - bedzie WARTO ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Tutorial jak to ustrojstwo odpalić pod FC5: http://ghaefb.rebootcomic.com/?page_id=41 ale po tym zabiegu bedzie strasznie zasyfiony system, jak dla mnie nie warto jak beda paczki - bedzie WARTO ! Ale jak ktoś lubi, to nie można odmawiać tej przyjemności. Osobiście nie próbowałem :-) Zawsze w swoich poradach staram się aby ludzie budowali paczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMK Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 ale po tym zabiegu bedzie strasznie zasyfiony system, jak dla mnie nie warto jak beda paczki - bedzie WARTO ! checkinstall + dokładne notatki i wio Sam nie spróbuję ( przynajmniej na razie ), bo mam aktualnie ubuntu i xgl zainstalowany z paczek, ale zakładam, że da się. Jeżeli chodzi o to, czy warto - cóż, nie działa to jeszcze idealnie, ale o wiele lepiej, niż myślałem - wszystko chodzi płynnie na GeForce2MX/ MX 400. Największe problemy jakie mi się przydarzyły to brak przycisków na niektórych oknach - trochę to męczy... Z drugiej strony taki beep-media-player, w którym pod metacity zawsze wariowały opcje min i max, po odpaleniu compiza zachowuje się wreszcie, jak "jeden program". Jeszcze jedno - nawigacyjnie pomysł z sześcianem jest po prostu genialny... Czekam, aż to będzie gotowe... następna rzecz obok e17... I jak tu się zdecydować? PS: żeby tak krótko i syntetycznie: Tak, warto (tylko z rozwagą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 checkinstall + dokładne notatki i wio niestety tam trzeba przebudowac spora czesc xorg'a wiec checkinstall to bardzo glupi pomysl, bo nawet jezeli zmusimy go do budowy paczki to bedzie ona nieefektywna a czasmi wrecz niepoprawna, natomiast poprawne przygotowanie pakietow dla tak mocno rozwiajacego sie projektu mija sie z celem, stad ten reczny sposob, ktory jak sam autor twierdzi moze zniszczyc instniejaca instalacje Fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 dlatego dd if=/dev/dysk_z_linuksem of=/mnt/dysk_zapaswy/backup.plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMK Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 niestety tam trzeba przebudowac spora czesc xorg'a wiec checkinstall to bardzo glupi pomysl, bo nawet jezeli zmusimy go do budowy paczki to bedzie ona nieefektywna a czasmi wrecz niepoprawna, Z przerażeniem stwierdzam, iż dalej nie rozumiem... :/ W jaki sposób pod względem działania będą się różniły paczki z checkinstalla od tego po prostu kompilowanego ze źródeł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Z przerażeniem stwierdzam, iż dalej nie rozumiem... :/ W jaki sposób pod względem działania będą się różniły paczki z checkinstalla od tego po prostu kompilowanego ze źródeł? oprocz pelnej kontroli nad kompilacja ze zrodel, ktorej checkinstall nie ma, wykonuje po prostu standardowe ./configure i make i z tego buduje paczke, niesie to duze ograniczenia dal modularnej budowy - wyroznienia pakietow z jednej kompilowanej calosci z zachowaniem zaleznosci miedzy nimi, kolejna wazna rzecza sa skrypty przedinstalacyjne i poinstalacyjne (checkinstall wykorzystuje tylko dane z make install), a takze warunkowe w tak duzych pakietach, to wlasnie dzieki nim z latwoscia na dowlonym sprzecie zainstalujemy pakiet i go odinstalujemy, w checkinstallu za cene automatyzacji zostalismy pozbawieni kontorli, nad budowa pakietu, ktora jest bardzo wazna, poniewaz automat checkinstalla jest bardzo ograniczony sprowadz sie to ogolnie do tego ze pakiet stworzony u Ciebie moze nie dzialac u innych, nie tylko pod wzgledem wydajnosciowym ale i funkcjonalnosciowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMK Napisano Maj 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2006 Ok, dzięki za wyjaśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi