veronx Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Witam mam kompa w sieci gdzie jest 6 PC'ów połączonych do routera internet jaki mamy to neo 2mb , zainstalowalem FC4 i zdziwiłem sie bardzo gdyż strony wczytują sie dużo wolniej i np sam firefox dziala z dość dużym ,,opóźnieniem'' zanim otworzy startowe google to ho ho.Dodam iż mam dwa systemy i na xp(bleee) śmiga wszystko dobrze,więc w czym tkwi problem na Fedorce? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 Szukać Ci się nie chce? Było na forum. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=52350 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano Marzec 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 To może być też wina ipv6 W ff w about:config ustaw network.dns.disableIPv6 na true Można też wyłączyć ipv6 w całym systemie: w "/etc/modprobe.conf" dodaj "alias net-pf-10 off" (bez cudzysłowów oczywiście ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Marzec 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Witam oczywiście ze chce mi sie szukać i szukałem ale tam gdzie znalazłem to użytkownicy byli połączeni bezpośrednio do internetu a ja jestem za routerem... co do odpowiedzi abc ... przełączyłem w ff ale niestety bez zmian... dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 A ja bym Ci doradzil wpisanie reczne serwerow DNS. Znajdz takie dostawcy z ktorego korzystacie. Najlepiej je "spinguj" i wpisz sobie ten z najszybszym czasem odpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Witam oczywiście ze chce mi sie szukać i szukałem ale tam gdzie znalazłem to użytkownicy byli połączeni bezpośrednio do internetu a ja jestem za routerem... Chyba jednak nie szukałeś za dobrze: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9407&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2006 Ja przypuszczam że masz 256 mb pamięci w kompie i tu będzie problem. Prawda jest taka żeby w miarę komfortowo przeglądać Internet pod fedorą potrzebujesz minimum 512mb. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Marzec 14, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2006 Witam problem jakoby sam sie rozwiązał za którymś razem jak wlączylem komputer to net na fedorze zaczął już normalnie śmigać a komputer to : sempron 3100+ ,gigabyte k8ns pro , 512 mb ddr 400 , radeon 9600 pro wiec myśle że raczej przez konfigurację sprzętową internet nie chodził wolno... pozdrawiam dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2006 Ja przypuszczam że masz 256 mb pamięci w kompie i tu będzie problem. Prawda jest taka żeby w miarę komfortowo przeglądać Internet pod fedorą potrzebujesz minimum 512mb. Pozdrawiam nie wiem skąd takie wnioski ale to bzdura. mógłby śmigać używając lynx`a, do tego ramu nie treba tak dużo. I dalczego ram ma być odpowiedzialny za szybkość łącza? to w tym wypadu nie byłaby wina fedory ale może źle skonfigurowanego środowiska graficznego albo przeglądarki. Wiadomo, że firefox żre pamięć i wszelkie wodotryski też. Jdnak z szybkości pzreglądania to nie ma za wiele wspólnego. Ram nie ma nic wspólnego z tym problemem który sie rozwiązał już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2006 ... I dalczego ram ma być odpowiedzialny za szybkość łącza? Za szybkosc lacza odpowiedzialny na pewno nie jest, ale za wczytywanie stron (a o tym dokladnie napisal veronx w poscie) jest i to ogromnie. Wylacz SWAPa i na malej (<=256Mb) pamieci zaladuj kilka stron przeladowanych flash'em, java i grafika... Otworz trzy okna FF: www.o2.pl, www.o2.co.uk i na deser www.tvn.pl - nadal uwazasz ze nie ma? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabarbar Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 Miałem kiedys podobny problem. U mnie pomogły dwie sprawy. Mianowicie: 1. Odpowiednia kolejność adresów DNS w pliku konfiguracjnym. 2. W drugim przypadku(na FC4) wyłączenie, następnie konfiguracja firewalla i ponowne włączenie. Myślę że o to chodzi w przypadku powolnego wczytywania stron na (_linuxie_ → Linuksie) ORT(jesli np. na windows'ie na tej samej platformie sprzętowej wszystko działa ok). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi