leon Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Mam pytanie: Jest jakiś program w stylu windowsowego Deamon tools albo Virtual Drive? Coś do symulacji napędów. Tak by można było odczytywać obrazy płyt (.iso, .bin etc.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Iso można normalnie montować. mount -o loop /pliki/plik.iso /miejsce/montowania Dla bin jest konwerter bin2iso. Dla rozszerzenia przykładowo alkohola 120%, czy clonecd, to nie wiem. Sam szukałem, nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Konwersja chyba wszystkich możliwych formatów obrazów do formatu ISO --> TUTAJ <--. Źródła w C, prztestowałem na mdf2iso i nrg2iso. Pozostałe też pewnie działają. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano Marzec 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Dzięki! Pozdrawiam Leon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2006 Jest tez taki skrypt montujacy wieksza ilosc obrazow. Nie pamietam nazwy ale TUTAJ powinien byc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi