macx Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 dokladniej chodzi mi o to czy da sie odpalic istalator np spod dosa, bo mam lapa ktory nie ma dyskietek a nie da sie go botowac z plytki :/// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 sie go botowac z plytki :/// Hmmm ... zepsuty ?? Istnieje możliwość instalki z dysku na stronie fedory był opis ale chyba teraz powinieneś szukać w wiki fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 spod dosa to niezbyt.... powiem ci ze z mojej wiedzy to cienko to wyglada poza dyskietka na USB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macx Napisano Marzec 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 cd-rom od nowosi nie mail trakiej opcji a jezeli chodzi o usb to niestety nie ma P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 poszukaj w biosie ustawien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macx Napisano Marzec 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 bios nie ma takiej opcji P to bardzo stary laptop mozna botowac z dyskietki albo z dysku a dyskietki nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 jeśli nie da sie go odpalić z płytki to z pewnościa nie da sie z usb. Skombinuj sobie może stację dyskietek jakąś i z niej odpal sobie boot.iso do instalacji sieciowej i zró” to w taki sposób. Możesz też stworzyć sobie partycję na której umieścisz obraz dvd albo cd i po zbootowaniu komputera użyć go do instalacji. odpalasz taką opcją instalację linux askmethod expert nie wiem czy to działa, nie używałem ale znalazłem podobne rozwiązanie w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 Oczywiście że się da Fedorę zainstalowac bez bootowania z CD: http://faq.fedora.pl/#floppyinstall http://btmgr.webframe.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 Z Windowsa sie nie da. Z Dosa tak. Wchodzisz na płytkę, być moze u ciebie to jest dysk E:\ Potem do katalogu dosutils i odpalasz menedżera instalacji autoboot.bat Normalnie wpisując polecenie: autoboot.bat EDIT: Masz na pewno w biosie włączone First Boot from CD ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macx Napisano Marzec 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 >>>http://btmgr.webframe.org/ dzieki jestemjez o to mi wlasnie chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 dokladniej chodzi mi o to czy da sie odpalic istalator np spod dosa, bo mam lapa ktory nie ma dyskietek a nie da sie go botowac z plytki :/// Jeszcze można zainstalować przez sieć (LAN ale tu dyskietka jest potrzebna ) lub kabel z drugiego komputera z podłączonym twardym dyskiem z którego przebootujesz system , ale nie wiem jak w laptopach , bo w stacjonarnych tak można . narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 To jak sprawdzałeś te ustawienia biosu ?? Jakbyś kiedyś chciał jeszcze odpalić instalatora z DOSA, no to napisałem posta wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macx Napisano Marzec 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2006 tak Daniel_2005 sprawdzilem i czytalem w necie ta wersja lapa nie ma opcji botowania z cdromu (satelite pro 435cds) a z info z dosem dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi