lmatys Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 Witam. W jaki sposob sprawnie mozna przekonwertowac plytke DVD to divx? Mam juz zainstalowanego trancodera, ffmpeg...ale za bardzo nie potrafie sie tym posluzyc... Prosze o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 Mam juz zainstalowanego trancodera, ffmpeg...ale za bardzo nie potrafie sie tym posluzyc... Bo to jakieś porypane jest Sprawę znacznie ułatwia zainstalowanie "dvdrip" - powinno wejść przez yuma, jak nie to szukaj na rpm.pbone.net - nie pamiętam skąd to brałem. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 dvd::rip http://www.exit1.org/dvdrip/doc/install.ci...source_download W moim repo tego nie ma, w poprzedniej instalce mialem, teraz nie i nie używam, ale spróbuj. walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 Sprawdziłem - dvdrip jest na repo livna w pakiecie perl-Video-DVDRip. Czyli jak masz poprawnie ustawione repo livna to yum install perl-Video-DVDRip i potem wywołanie dvdrip Pozdr, W. [EDIT] Z linku podanego przez walwat paczka dla RedHat zadziała prawdopodobnie poprawnie również na FC, ale repo livna sam sprawdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 A proste narzędzie do przekodowania już skompresowanego filmu? Czasami muszę usunąć kodeki qpel i gmc albo zmienić rozdzielczość, ew. połączyć dwa pliki w jeden... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 Czasami muszę usunąć kodeki qpel i gmc No comprende senor Ja prosty kubański chłop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Marzec 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 no w windozie robie to virtualdubmod-em - zwykła rekompresja przy pomocy XviD-a 2-przebiegi. Potrzebuje czegoś takiego do (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi