Skocz do zawartości

Cienko Jakoś Tak :(

WalDo

Rekomendowane odpowiedzi

smile.gif Temat "od czapy" smile.gif jak wyszła Fedora Core 4 to w dniu oficjalnej edycji maksymalna ilość użytkowników naszego forum w ciągu 15 minut sięgnęła 150 - dzisiaj w dniu oficjalnej edycji FC nr 5 liczba forumowiczów w ciągu 15 minut nie przekroczyła 68 smile.gifsad.gif

i dobrze i źle - nie wiem jak na to patrzeć unsure.gif

Dobrze - bo to być może oznacza, że wielu z nas nie ma już problemów z Fedorą, "otrzaskało" się z tematem, więcej doświadczonych userów gotowych do pomocy tzw. newbees.

Źle - bo może wielu "Fedoracorowiczów" przeszło na inne distro (patrz topic: "fonomen Ubuntu" sad.gif)

Co o tym myślicie - tak w wolnej chwili wink.gif ściągając FC5 DVD smile.gif

Pozdr,

W.

To dobrze że jest konkurencja i distra na podobnym poziomie skierowane do podobnej grupy użytkowników (choć oczywiście trochę innych) myslę tu o: Fedorze, Suse i Ubuntu (Mandrake nie używałem to się nie wypowiadam/ale pamiętam). Cieszy mnie jeszcze bardziej że programiści tych dystrybucji potrafią ze sobą współpracować, przez co my jako użytkownicy mamy nie tylko większy wybór ale również szybszy i we własciwszym kierunku postęp który widac gołym okiem. Mnie ta sytuacja bardzo cieszy.

PS. Nie wszyscy ściągają płytki. wink.gif

no, cienko z tym jakos... a uuuu bbu NTUUUU!!!!! mnie nie przekonuje smile.gif wolne jakies jest

Ja mam właśnie Ubuntu ze względu na szybkość (nie licząc szybkości uruchamiania), ale teraz wracam do FC5 bo jest bardziej "innowacyjne" i mam do niego sentyment smile.gif

Ja powiem tak: trzeba przyznać że coraz więcej osób interesuje się Linuksem. Ja przez krótki czas myślałem o przejściu na Suse w celu poznania tamtego systemu, ale doszedłem do wniosku że nie mam poco. Moja wiedza na temat Linuksa jest bardzo słaba i cały czas się czegoś dowiaduje.

Mam zamiar ściągnąć FC5 i może nawet zainstalować ale zastanawiam się co mogę zyskać w porównaniu do mojej wersji FC3. Ewentualnie co mi pomogą aktualizacje, czy jest szansa doprowadzić funkcjonalnie do FC5.

Zastanawiam się też nad ściągnięciem nowego jądra skompilowania go na swoje potrzeby ale boję się że coś mi nie wyjdzie. W FC5 jest nowe jądro a w sumie to jądro jest chyba odpowiedzialne za obsługę nowych urządzeń itp. Co o tym sądzicie. Czy moje plany mają sens czy lepiej (_odrazu_ → od razu) ORT zainstalować FC5 ? Tyle że mam zamiar troszkę bardziej poznać LInuksika, a opcja na gotowe (_napewno_ → na pewno) ORT mi w tym nie pomoże. Mam jeszcze dużo rzeczy do zrobienia u siebie, ale powoli pewnie dopnę swego.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie co do moich planów i podpowiedzi jak mogę je zrealizować (choć troszkę to zmieni temat postu).

Temat niezły.

Zastanawiam się czy towarzystwo troszkę nie "ostygło".

Moooże kończy się linuxowy booom ?

Czarno widzę smile.gif

O co mi chodzi ?

Na stacjonarnym mam Fedorkę 4 na laptopie XP (bo był w standardzie)

Nie giercuję.

Linux jest mi potrzebny praktycznie tylko do WWW, e-mail i Kadu.

Po co mi najnowszy Gnome skoro i tak używam KDE ? (próbowałem kilka razy .. jakoś mi nie leży).

Zainstaluję 5 choć by po to, by powalczyć z problemami - w ramach rozrywki.

Ale ilu takich jest ?

Stram się, jak mogę ,"szerzyć wiedzę liuxową".

Kończy się niestety tym, że ludzie i tak wolą nielegalne Win 98 "Bo nie muszą się na tym znać " grrrr

mad.gif

Pozdro dla wszystkich

Kończy się niestety tym, że ludzie i tak wolą nielegalne Win 98 "Bo nie muszą się  na tym znać " grrrr 

To niech sobie wola , też tak mówiłem że XP jest piękny wspaniały......dopóki nie miałem internetu.

Powiem że nie wiedziałem co to jest zwis kompa ciągle się dziwiłem jak im zawisa dlaczego ?

Teraz już wiem 2 twarde restarty dziennie brak pieniędzy na zaporę ....itp

Co to jest restart Linuksa ?

XP nadal mam ale już tylko 50% dysku zajmuje , muszę bo inni mają , ale do internetu wchodzę jak sobie przypomnę żeby nowe bazy wirusów i anty “spamerskich”...... rzeczy pobrać

narka

[...]zastanawiam się co mogę zyskać w porównaniu do mojej wersji FC3. Ewentualnie co mi pomogą aktualizacje, czy jest szansa doprowadzić funkcjonalnie do FC5.

Starsze wersje nie są wspierane i nie są rozwijane. Dotyczy to również poprawek bezpieczeństwa.

Nie pamiętam dokładnie - niech mnie ktoś poprawi, jeśli źle mówię - ale od wejścia wersji 5 wersja 3 nie będzie chyba już wspierana.